Vettel guanya i el mundial s'apreta encara més

Marc Fontrodona - 04/10/2009, 12:35

Vettel celebra la victòria al Japó

Vettel celebra la victòria al Japó

El Mundial de la Fórmula 1 es posa més emocionant que mai. Sebastian Vettel referma les seves opcions d'emportar-se el títol després de la seva incontestable victòria al GP del Japó. L'alemany ha estat acompanyat al podi per Jarno Trulli i Lewis Hamilton, segon i tercer respectivament. L'actual líder del campionat, Jenson Button, ha acabat vuitè, tot just per darrere del seu company d'equip Rubens Barrichello. Per la seva banda, Fernando Alonso ha estat desè, mentre que Jaume Alguersuari ha abandonat després de tenir un accident.

Sebastian Vettel no ha llançat la tovallola en el Mundial, dominat pels Brawn GP, i encara té opcions al títol de campió. La imatge de la cursa, però, ha estat l'accident que ha tingut Jaume Alguersuari quan faltaven nou voltes per al final, que l'ha deixat fora de la cursa. El pilot català sortia de la segona aturada a "boxes" quan ha perdut el control del seu Toro Rosso i ha impactat contra la tanca de seguretat. Un mal dia per a Alguersuari, que havia aconseguit anar novè i era a les portes dels punts. Un accident, però, sense conseqüències per al pilot, que ha sortit il·lès, però que ha provocat l'aparició del "safety car" quan Vettel dominava la cursa amb un gran avantatge sobre els seus rivals.

Al final, però, no hi ha hagut sorpreses, ja que el pilot de Red Bull ha mantingut el seu domini i ha creuat primer la línia d'arribada després de mantenir intocable la "pole" des d'on sortia. L'han acompanyat al podi Jarno Trulli, segon, i Lewis Hamilton, tercer. Fernando Alonso, que sortia des de la setzena posició, ha acabat finalment desè. Jenson Button, vuitè, no ha pogut celebrar encara el títol de campió del món. Tampoc Brawn GP el de constructors, per falta de mig punt.

Quan falten dues curses per disputar-se, Button encapçala la classificació del Mundial amb 85 punts, 14 més que el seu més immediat perseguidor i company d'equip, Rubens Barrichello. Amb el seu triomf a Suzuka, Sebastian Vettel es consolida en la tercera plaça amb 69 punts i posa pressió als Brawn GP. La propera i penúltima cita del Mundial serà el Gran Premi del Brasil, el 18 d'octubre.

Classificació pilots:

1 Jenson Button British Brawn-Mercedes 85
2 Rubens Barrichello Brazilian Brawn-Mercedes 71
3 Sebastian Vettel German RBR-Renault 69
4 Mark Webber Australian RBR-Renault 51.5
5 Kimi Räikkönen Finnish Ferrari 45
6 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 43
7 Nico Rosberg German Williams-Toyota 34.5
8 Jarno Trulli Italian Toyota 30.5
9 Fernando Alonso Spanish Renault 26
10 Timo Glock German Toyota 24
11 Felipe Massa Brazilian Ferrari 22
12 Heikki Kovalainen Finnish McLaren-Mercedes 22
13 Nick Heidfeld German BMW Sauber 15
14 Robert Kubica Polish BMW Sauber 9
15 Giancarlo Fisichella Italian Ferrari 8
16 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 5
17 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 3
18 Sebastien Bourdais French STR-Ferrari 2
19 Kazuki Nakajima Japanese Williams-Toyota 0
20 Nelsinho Piquet Brazilian Renault 0
21 Vitantonio Liuzzi Italian Force India-Mercedes 0
22 Luca Badoer Italian Ferrari 0
23 Romain Grosjean French Renault 0
24 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 0

Classificació constructors:

Pos Team Points
1 Brawn-Mercedes 156
2 RBR-Renault 120.5
3 Ferrari 67
4 McLaren-Mercedes 65
5 Toyota 54.5
6 Williams-Toyota 34.5
7 Renault 26
8 BMW Sauber 24
9 Force India-Mercedes 13
10 STR-Ferrari 5

Comparteix i comenta

En portada