La història té un joc de claus del Calderón (1-2)

Marcel Sanromà - 20/03/2011, 00:25

Benzema duu 8 gols en 5 partits // AFP

És tradició. És una tortura per a l'Atlético. El Reial Madrid s'ha endut el derbi madrileny i ja sorprendria altre resultat. Van vuit de les darreres nou visites en lliga al Calderón. Benzema, enratxat, ha obert el marcador d'hora i Özil ha estocat de mort els locals quan més ho intentaven. A la segona part, l'empenta matalassera ha durat poc, i el Madrid no ha patit. L'únic dels de Quique Flores que ha portat perill ha estat Agüero, que ha retallat distàncies ja cap al final i els blancs encara han demanat l'hora.

Després d'una jugada personal meritòria de Lassana Diarra, Benzema ha decretat que la història havia de seguir pesant. S'ha internat dins l'àrea, i no ha perdonat. Al minut 10, l'Atlètic de Madrid ja es veia enrere al marcador i l'estadi s'ha quedat mut. El davanter blanc ja duu set gols en els darrers quatre partits de lliga. La reacció dels colchoneros ha estat lenta, però al minut 20 Agüero ha avisat anb un xut des de la frontal que Casillas ha enviat a còrner. I ha estat el "Kun" qui ha tornat a advertir els merengues amb un xut creuat dos minuts després.

La sensació començava a ser que l'Atlético es desfeia de la pressió, els nervis, i començava a trenar jugades per amenaçar la porteria de Casillas. Però en el moment en què els locals semblaven ja recuperats i disposats a reconquerir el perill, Özil ha aprofitat un rebuig en una jugada en què els visitants han demanat penal d'Ujfalusi sobre Cristiano Ronaldo per superar De Gea. El porter matalasser ha pogut fregar la pilota amb el guant, però per a desesperació dels aficionats locals, l'esfèrica queia dins de la porteria i deixava seriosament tocada la moral matalassera. Fins arribar al descans, el joc s'ha tornat tosc a les botes d'un Atlético molt nerviós pel resultat. Teixiera ha amonestat Agüero per llençar-se dins l'àrea i, pocs minuts després, li ha perdonat l'expulsió després que el davanter s'encarés a Marcelo. Tot i això, la groga era la cinquena i es perdrà el proper partit.

El "Kun", únic atlètic que ha dut perill // Marca

La xerrada tècnica de Quique Flores al descans devia fer efecte, i els blanc-i-vermells han tractat de resorgir a l'inici de la segona part. De seguida ho ha provat Forlán, molt escorat a l'esquerra, però el seu xut ha marxat fora. També ho feia Koke, que acabava d'entrar per Elías, però Casillas ha aconseguit enviar a còrner el seu xut des de la frontal. I dos minuts més tard, Agüero ha tingut la més clara per al seu equip fins al moment. Enfilava camí cap a la porteria merengue en un u contra u, però el porter de Mòstoles ha pogut enviar el seu xut a còrner.

Amb el transcórrer dels minuts, la pressió local ha anat en clara davallada, i el Madrid ha començat a sentir-se còmode per mantenir l'avantatge. I tampoc és que renunciés a ampliar distàncies. Al quart d'hora de la segona part, Cristiano Ronaldo ha rematat fora la centrada d'un Özil actiu i incisiu durant fases del partit. I encara l'ha tornada a tenir, després d'una paret meravellosa amb Benzema a la frontal, però el seu xut ha al lateral de la xarxa. Acte seguit, Mourinho ha fet entrar Adebayor per Benzema i Di Maria per Cristiano Ronaldo. El canvi era lògic, ja que el davanter portugués arribava al partit tocat encara per la seva lesió. Quan marxava, Ronaldo semblava coixejar, i el Calderón l'ha escridassat. El portuguès ha decidit fer gala del seu caràcter, i, tot duent-se la mà a la orella, ha reclamat a l'afició que l'increpés més.

El Reial Madrid dominava amb absoluta tranquil·litat el joc, i les idees per als locals justejaven. Quique Flores ha decidit posar-hi remei fent marxar Diego Forlán i donar entrada a Diego Costa. L'uruguaià ha estat molt espès durant els 77 minuts que ha jugat. Tot i que la intensitat havia caigut en els darrers minuts, el Madrid mantenia a ratlla amb la mirada l'Atlètic de Madrid, i el públic ja s'havia oblidat del joc, i es dedicava a cantar contra Mourinho i contra la seva directiva. Agüero, però, ha decidit fer un darrer esforç i ha aconseguit retallar distàncies al minut 85. Tot i la tensió del moment, Xabi Alonso ha aprofitat els darrers minuts per forçar la seva cinquena groga per assegurar-se jugar contra el Barça el més que ve.

Emoció en els darrers minuts; Atlètic de Madrid i afició han volgut fer un darrer esforç, però el cor no ha estat suficient per contrarrestar 90 minuts d'imprecisió i impotència. Casillas ha fet una darrera aturada al minut 92, i el marcador no s'ha mogut. Al final, vuitena derrota de l'Atlètic de Madrid a casa contra el Reial Madrid en lliga en les darreres nou visites de l'etern rival. Els merengues han guanyat sense patir, i aconsegueixen mantenir la moral matalassera sota mínims en els derbis. Poca història en el partit; molt pes de la història en la rivalitat. La distància amb el Barça segueix sent de cinc punts, i els blancs mantenen les opcions de títol.

Fitxa tècnica:

Atlètic de Madrid: De Gea, Ujfalusi, Godín, Álvaro Domínguez, Filipe Luis, Mario Suárez, Tiago, Reyes, Elías (Koke '46), Agüero i Forlán (Diego Costa '77).

Reial Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, L. Diarra (Arbeloa '81), Özil, Cristiano Ronaldo (Di Maria '71)i Benzema (Adebayor '69).

Gols: 0-1 Benzema ('10), des de dins l'àrea. 0-2 Özil ('33), amb un xut sec des de l'àrea gran. 1-2 Agüero ('85) des de dins l'àrea.

Arbitratge: Teixeira Vitienes (col·legi càntabre), ha amonestat Agüero ('34, compleix cicle) i Ujfalusi ('36) pels locals, i L. Diarra ('62, compleix cicle), Marcelo ('76) i Xabi Alonso ('88, compleix cicle) pels visitants.

Comparteix i comenta

En portada