Lille i Marsella animen el mercat francès

Sergi Pagès - 05/07/2011, 22:30

Els dos millors equips de la temporada passada han tancat diversos fitxatges aquests darrers dies. El Lille s’ha fet amb els serveis de fins a sis jugadors i el Marsella ha contractat a cinc jugadors, entre els que hi destaca el fitxatge de l’internacional francès d’Alou Diarra. La despesa d’ambdós clubs ja supera els 10 milions d’euros.

Payet, Rodelin i Pedretti, fitxatges del Lille

Si el mes de juny s’havia caracteritzat molt més pels canvis d’entrenador que no pas pels fitxatges, aquests primers dies de juliol han trencat amb aquesta dinàmica. Els principals responsables d’aquest canvi de tendència són el Lille i l’Olympique de Marsella, que en qüestió de poc més d’una setmana han tancat un ampli nombre de contractacions: 6 el Lille i 5 el Marsella.

Pel que fa a l’actual campió de la lliga francesa, el Lille és el principal agitador del mercat francès fins al moment. Amb una despesa de 14 milions d’euros, l’equip del nord de França ha tancat fins a sis incorporacions, la més costosa la del jove davanter del Dimitri Payet (9 milions d’euros), que militava al Saint-Étienne.

El Lille també ha tancat el fitxatge d’un futbolista de renom al país gal com és Benoît Pedretti, migcampista internacional francès, pel qual ha hagut de pagar 1,5 milions d’euros a l’Auxerre. La resta d’incorporacions són: el central txec Rozehnal, el defensa serbi Basa, el lateral francès Rodelin i el porter nigerià Enyeama, que ha arribat amb la carta de llibertat.

El Marsella, per la seva banda, ha tancat fins a cinc fitxatges en aquests primers dies de juliol. El més sonat de tots és sens dubte el del migcampista Alou Diarra, internacional francès, que fins ara vestia la samarreta del Girondins de Bordeus. L’equip marsellès pagarà una quantitat de 5 milions d’euros aproximadament.

Més enllà d’aquest fitxatge, l’Olympique de Marsella també s’ha fet amb els serveis del defensa camerunès Nkoulou, el migcampista francès Amalfitano, del lateral Morel i del porter també francès Bracigliano, provinent del Nancy.

Comparteix i comenta

En portada