Barça i Granollers ja preparen la temporada

Marc Orozco - 01/08/2011, 12:13

 

El Barça defensarà el títol de lliga i el de la champions.

Els dos conjunts catalans es posen avui en marxa. Tots dos comencen una pretemporada amb poques cares noves. Per una banda el blaugranes han fitxat a Aguinagalde i Morros, i per l’altra els vallesans s’han reforçat amb Félez, Gonzalo i “Chispi”. Això sí, mentre que Xavi Pascual només tindrà la baixa de Romero i Gonzalo, Manolo Cadenas no disposarà de sis homes que van ser importants el curs passat.

Un mes per preparar el primer títol

Punt i final a les vacances, és l’hora de posar-se a treballar.  El Barça Intersport i el Fraikin Granollers comencen els entrenaments per preparar la llarga i dura temporada que els espera. Els blaugranes s’han reunit avui ben d’hora al matí sota el sostre del Palau Blaugrana per realitzar proves mèdiques i físiques, després han marxat cap Encamp (Andorra), on faran un stage de pretemporada. Als Pirineus la intenció és deixar enrere les altes temperatures que es poden produir a la capital per poder exercitar-se òptimament, així com reunir tota la plantilla perquè estigui concentrada. Els únics convidats seran els aficionats que s’hi vulguin apropar a veure com s’entrenen els seus ídols i el periodistes. El Barça ha preparat pels mitjans de comunicació un dinar posterior a la primera roda de premsa de Xavi Pascual. Després d’una setmana a Encamp, el Barça Intersport tornarà a Barcelona per continuar la preparació ja disputant alguns partits. El dia 16 la plantilla es desplaçarà a Doboj (Sèrbia) la localitat de Saric -que porta una setmana entrenant en solitari per no patir molèsties en el genoll quan arrenqui de nou amb els seus companys- per disputar un torneig internacional. La propera cita dels blaugranes serà el Torneig Vila de Malgrat per jugar davant el BM Osca el dia 26 d’agost. Tots aquests partits són els que actualment estan confirmats però segurament hi haurà més, però encara no s’han tancat. El primers títols oficials també tenen una data fixada, 4 de setembre, davant l’Atlètico de Madrid per disputar la Supercopa d’Espanya, i 7 de setembre davant el Frakin Granollers, l’habitual derbi de cada temporada per la lluita de la Lliga dels Pirineus. Enguany se celebra a Sabadell.

 

Antonio García marxa del Granollers, equip on jugava des dels 14 anys.

Pretemporada de gran volada

El Granollers no ha tingut un estiu gens fàcil. El problemes econòmics han estat a punt d’ofegar el club fins el límit de no poder ser-hi dins la Lliga Asobal. Però un cop ha passat el malson del deute els 600.000 € ara toca treballar, això si, encara hi ha membres de la plantilla que se’ls hi deu alguna nòmina. Per tant el deute no està satisfet del tot. Malgrat tot la plantilla torna aquesta tarda a la feina. Els entrenaments del Fraikin Granollers estaran dividits en tres espais diferents: el Palau d’Esports per tenir contacte amb la pilota, el Camp de futbol del Primer de Maig per córrer i posar-se a to físicament, i el gimnàs per treballar la musculatura. Deu dies després d’aquestes sessions els jugadors començaran a jugar partits, i els d’enguany són pràcticament davant d’equips importants. El primer serà a casa contra el Caja 3 BM. Aragón, equip de l’Asboal. Després el dia 16 el Granollers jugarà el segon partit contra el Saint-Raphael francès, abans de marxar a Alemanya per disputar la Chlecker Cup del 20 al 21 d’agost on també hi seran el Kiel, el Veszprem i el Fusche Berlín. La cosa no acaba aquí perqué quatre dies més tard els vallesans hi seran a Alsàcia per veure’s les cares amb el Chambery i el Vezsprem. Però en aquest torneig, l’Eurotournoi d’Estrasburg, també hi participen el Monpellier, el Sant Petersburg i el Rhein Neckar Nöwen. Per tant, una pretemporada de gran alçada la que li espera al Fraikin Granollers

El retorn de dos jugadors del planter blaugrana

Xavi Pascual disposarà d’una plantilla molt àmplia amb disset jugadors, dels quals n’haurà de descartar tres a la lliga i un a la champions, pràcticament com a la temporada anterior perquè han marxat dos jugadors i n’han vingut dos també. Les cares noves són Aguinagalde i Viran Morros, tots dos jugadors formats al planter blaugrana. Les úniques baixes de l’equip han estat la marxa d’Iker Romero a Berlín i la cessió del jove porter Gonzalo Pèrez de Vargas al Granollers.

A Granollers, moltes baixes i poques altes

A causa dels problemes econòmics, el Granollers ha hagut de donar la baixa a força jugadors, alguns d’ells pilars indiscutibles del relat esportiu de l’equip. El nom que més expectació ha causat és el d’Antonio García que ha fitxat pel l’Ademar de Lleó, així com un altre jugador important com era el capità Álvaro Ferrer. Tots dos portaven tota la vida al club vallesà i ara disputaran la lliga de campions juntament amb altres ex companys de Granollers com Juan Andreu i Vicente Álamo. Aquest estiu, però, també han marxat el porter Ohlander, Nikcevik, Salva Puig i Svitlica. I els reforços també han estat condicionats pels diners. Les incorporacions han estat Eloy Fèlez, jugador de les categories inferiors del Barça i amb experiència a l’Asobal, Juan Antonio Vázquez “Chispi” de l’Antequera i la cessió del porter Gonzalo Pérez de Vargas.

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada