El Barça cau a la festa de l’Atlètic de Madrid (33-26)

Marc Orozco - 05/09/2011, 00:15

Rècord d'assitència a Vistalagre amb 11.963 espectadors

Rècord d'assitència a Vistalagre amb 11.963 espectadors

Disset anys després l'Atlètic de Madrid ha tornat a guanyar un títol, el primer que estava en joc aquest any, la Supercopa d'Espanya. El partit ha estat una festa ja que hi han assistit 11.963 espectadors, xifra rècord en un matx organitzat per l'Asobal.

El nou Atlètic de Madrid ha superat el Barça Intersport en pràcticament totes les facetes del joc. L’equip de Talant Dujshebaev portava temps esperant els blaugranes. Segurament des que Xavi Pascual li guanyés la partida a la final de la Champions i posés punt i final a l’hegemonia del Ciudad Real a la lliga. Aquest estiu el màxim rival de Barça ha començat des de zero. Volia tenir un nom més mediàtic i un nou sostre on viure les seves batalles esportives. Tot el que desitjava ho va trobar a Madrid. Primer de tot aconseguint que l’Atlètic de Madrid de futbol li cedís el nom i després trobant casa, millor dit un palau, concretament el de Vistalegre, pavelló amb capacitat per a 14.000 persones. Només calia una festa per inaugurar-la, i quina millor ocasió que amb la visita del Barça a la Supercopa. A més ha estat una festa de rècord amb 11.963 aficionats, molts d’ells seguidors de futbol com senyalaven les seves samarretes blanques i vermelles del club de Enrique Cerezo, present avui a la llotja. A Vistalegre els blaugranes s’han trobat una trampa mortal de la qual no han sabut sortir-se’n. Un ambient esfereïdor. Quan el partit ja estava decidit des de la banqueta amfitriona es demanava, aixecant els dos braços, més crits al públic. Tot estava dissenyat per exprimir la moral del Barça i aixecar el primer títol de la temporada.

Un Barça desdibuixat

Els de Talant Dujshebaev han canviat el nom i els colors però no les armes de què disposava, en tot cas les ha renovat. A la porteria Sterbik ha començat a marcar el camí, Aguinagalde des del pivot s’ha mostrat intractable i danès Markussen amb 211 centímetres ha estat la novetat. El gegant ha marcat sis gols i ha estat la cirereta del pastís de l’Atlètic de Madrid. I és que avui als madrilenys els han sortit pràcticament tot. El duel ha començat com s’esperava: igualat. Però semblava que les sensacions no eren de tot bones per al Barça que sempre ha anat per darrere de l’Atlètic pel que fa a la dinàmica. Als blaugranes els costava estar còmodes, fer transicions ràpides com estan acostumats. De mica en mica s’han anat desdibuixant i Canyelles i Lazarov han obert la distància a 13-10, resultat amb què ha finalitzat el primer període.

Segona meitat per oblidar

L’Atlètic de Madrid ha sortit a guanyar després del descans. Han deixat al Barça sis gols per sota en el marcador i definitivament s’han ocupat de comandar un partit que se’ls havia posat de cara. Els blaugranes no han trobat aquell moment en què el rival es relaxa i desconnecta per poder remuntar. Res més lluny de la realitat. Els de Dujshebaev han anul·lat un Barça cansat, que fins i tot costava de reconèixer, i han anat per feina. Les distancies en el marcador augmentaven amb el pas dels minuts. La màxima renda ha estat de deu gols (28-18), moment en què el partit ja estava decidit.

La Lliga dels Pirineus, proper títol

El Barça podrà refer-se de la derrota d’avui, d’aquí tres dies. A Sabadell l’equip Blaugrana disputarà el dia 7 de setembre la final de la Lliga dels Pirineus davant el Fraikin Granollers. Per tant el partit servirà per veure el primer derbi de la temporada.

FITXA DEL PARTIT

33. Atlètico de Madrid (13+20):

Sterbik; Abalo (2), Guardiola (-), Chema Rodríguez (3), Markussen (6), Kallman (2), Aguinagalde (6), Hombrados (ps), García Parrondo (1), Lazarov (6, 2p), Cañellas (4, 1p), Jurkiewicz (-), Alberto Entrerríos (1), Davis (-), Edu Fernández (2, 1p) y Dinart (-).

26. Barcelona (10+16):

Saric; Rocas (2), Nagy (-), Sorhaindo (2), Jermenyr (-), Raúl Entrerríos (-), Juanín García (1), Sjostrand (ps), Víctor Tomás (-), Aguirrezabalaga (2), Rutenka (5), Igropulo (4), Sarmiento (3), Ugalde (2), Noddesbo (4) y Morros (1).

Àrbitres: García Fernández i Pastor Gamón. Han exclòs García Parrondo (ATM) i Tomás (FCB)

Comparteix i comenta

En portada