Froome guanya a Cobo en un duel sensacional

Miquel López-Egea - 07/09/2011, 19:18

Christopher Froome campió a Peña Cabarga (Sky).

Medio Cueyo (Enviat especial). Christopher Froome del Sky ha aconseguit guanyat la dissetena etapa dela Vueltaen un duel històric on finalment s’ha imposat a Juan José Cobo del Geox, líder de la general, que ha arribat a un segon. L’etapa de 211 quilòmetres, disputada entre Faustino V i Peña Cabarga, ha estat la darrera arribada en alt d’aquesta edició.

Froome s’ha apuntat la seva primera victòria en una gran ronda després d’un atac com dels que poques vegades es veuen i només Juanjo Cobo ha respost entre la seva afició. Perquè després diguin que no hi ha seguidors del ciclisme, però a Peña Cabarga, només s’escoltaven els incondicionals seguidors de Cobo que s’han deixat la veu.

Com és habitual, l’escapada l’han format 8 ciclistes, entre ells David Mancoutié, com sempre ha sortit en la fuga per mantenir el mallot de muntanya. Finalment, han estat neutralitzats a l’Alt de Lunada, port de segona. Després, el pilot, que ha rodat molt més ràpid del previst ha marxat cap a Peña Cabarga.

Primer el Geox, amb Carlos Sastre treballant de gregari, i després el Katusha, pensant en Dani Moreno i un Purito bastant adolorit per la caiguda d’ahir dimarts, han treballat per col·locar els seus homes en un bon lloc a l’ascensió. Però no han pogut ser.

Després ha estat el torn de Daniel Martin i de Amets Txurruka que a falta de cinc quilòmetres ho han intentat però Euskaltel, Garmin i Katusha han acabat aquesta Vuelta. I per darrera Cobo, animat al veure Wiggins destrossat. Però Froome l’ha seguit, sense parar, llançant un parell d’atacs èpics.

Per un moment semblava que el Bisonte anava a cedir ‘La Roja’ però ha aguantat els cops i a200 metreshem vist un duel èpic i finalment, gràcies les bonificacions, no hi ha hagut masses canvis a la general. Peròla Vueltasegueix oberta entre ells dos. Demà més. Etapa entre Solares i Noja de 174,5 quilòmetres amb un port de primera, un de segona i tres de tercera.

 

Classificació de l'etapa

1.         Cristopher Froome (GBR/Sky Procycling) 4h52:38

2.         Juan José Cobo (ESP/Geox-TMC) a 1

3.         Bauke Mollema (HOL/Rabobank) a 21

4.         Daniel Martin (IRL/Garmin-Cervèlo) a 24

5.         Igor Antón (EUS/Euskaltel-Euskadi) a 27

6.         Mikel Nieve (EUS/Euskaltel-Euskadi) m.t.

7.         Marzio Brushegin (ITA/Movistar) a 29

8.         Jurgen Van der Broeck (BEL/OmegaPharma-Lotto)a 31

9.         Denis Menchov (RUS/Geox-TMC) m.t.

10.       Beñat Intxausti (EUS/Movistar) a 35

11.       Daniel Moreno (ESP/Katusha) m.t.

12.       Bradley Wiggins (GBR/Sky Procycling) a 39

15.       Vincenzo Nibali (ITA/Liquigas) a 51

23.       Joaquim Rodríguez (CAT/Katusha) a 2:14

43.       Carlos Sastre (ESP/Geox-TMC) a 4:55

 Classificació general

1. Juan José Cobo (ESP/Geox) 69h31:41

2. Christopher Froome (GBR/Sky) a 13

3. Bradley Wiggins (GBR/Sky) a 1:41

4. Bauke Mollema (HOL/Rabobank) a 2:05

5. Denis Menchov (RUS/Geox) a 3:48

6. Maxime Monfort (BEL/Leopard) a 4:13

7. Vincenzo Nibali (ITA/Liquigas) a 4:31

8. Jurgen Van den Broeck (BEL/OmegaPharma-Lotto)a 4:45

9. Daniel Moreno (ESP/Katusha) a 5:20

10. Mikel Nieve (EUS/Euskaltel Euskadi) a 5:33

19. Carlos Sastre (ESP/Geox) a 16:00

22. Joaquim Rodríguez (CAT/Katusha) a 18:41

 

Comparteix i comenta

En portada