El Barça guanya la seva dotzena Lliga dels Pirineus

Marc Orozco - 08/09/2011, 00:48

 

És el primer títol de la temporada pel Barça

Els blaugranes han superat al Fraikin Granollers, un rival dur que li ha portat molts problemes durant el primer període. Saric ha estat guardonat com a millor porter, mentre que Aguirrezabalaga s’ha endut el trofeu al millor jugador.

El Barça Intersport ha recuperat sensacions després de la derrota el passat diumenge a la Supercopa. Però fins sentir-se còmode sobre la pista ha hagut de passar difícils compromisos que el Fraikin Granollers li ha anat posant durant el partit. Ha estat una victòria lluitada de menys a més. El començament dels homes de Xavi Pascual ha estat fred. Els atacants blaugranes s’han trobat una defensa molt ben posicionada per part del Granollers. Era una defensa que no donava opcions a moure la pilota ràpidament perquè entressin en escena els extrems. Però tot s’ha anat recol·locant al seu lloc a mesura que avançaven els minuts. El Barça ha capgirat la petita avantatge amb què s’havia escapat el Granollers, on millor sap fer-ho: al contraatac. L’hegemonia blaugrana en el marcador ja no s’ha mogut sinó que a més ha anat en augment després que també l’equip superés la nova defensa del Granollers, una mica més avançada. I malgrat que els vallesans ho han intentat, a la segona han topat, una vegada rere l’altre, amb Saric. El bosnià ha tornat a ser protagonista enduent-se el reconeixement com a millor porter. Però també cal destacar les actuacions de Aguirrezabalga , millor jugador de la final, d’Ugalde amb set gols i de Juanín amb nou.

Saric ha estat el millor porter de la final

Batre la defensa

La defensa del Fraikin Granollers ha forçat que el Barça només pogués intentar-ho de lluny. Nagy ha portat tot el pes en atac durant els primers minuts, en què els blaugranes es trobaven freds sobre el parquet del pavelló Nord de Sabadell. Les mancances en atac han portat el Barça a endurir-se al darrere, fet que a propiciat dues penes màximes perquè els Granollers sumés els seus primers dos gols, així com l’expulsió amb vermella directa de Sorahindo. I és que el Granollers ha dominat el marcador en els primers compassos, però mai ha estat capaç de marxar per més de dos gols. I si el duel amb el Barça només es queda en un amenaça, aquest et mata. Els blaugranes s’han refet recuperant sensacions i el joc ràpid, fent córrer Ugalde per l’extrem i no perdonant ni una pilota. Quan el Granollers estava veient que havia de fer alguna cosa per aturar l’efectivitat blaugrana, ha optat per canviar la defensa avançant, primer a Fèlez, i després a Resina. Però el Barça s’ha comportat com un equip gran. Ha sabut llegir la maniobra de Manolo Cadenas i ha començat a superar la defensa per dins fent circular a Juanín per la zona del pivot. La primera meitat ha finalitzat 19 a 15, encara amb el derbi viu.

 Saric i els extrems

El Granollers ha sortit encoratjat, conscient que havia ferit en algun moment al Barça. Però la valentia i el fort ritme de joc tampoc funcionaven. Xavi Pascual ha tret els jugadors que més tenen la mà trencada de defensar: Jernemyr, Noddesbo y Nagy. No hi havia pilota que pogués passar, i si ho feia topava amb el cos de Saric. El Granollers s’ha anat consumint de mica en mica a mesura que el Barça portava el partit al seu terreny. De l’exhibició ofensiva de Aguirrezabalaga s’ha passat a la d’Ugalde i Juanín. Quant aquests dos jugadors es posen a córrer no hi ha qui els aturi. I així ha estat fins el 38-26 final.

 FITXA DEL PARTIT

38. Barcelona (19+19): Sjostrand (Saríc, m. 31); Víctor Tomás (2), Nagy (3), Oneto (3), Sarmiento (2), Aguirrezabalaga (6), Ugalde (7), siete inicial, Morros (-),Juanín (10), Rocas (1), Sorhaindo (-), Igropulo (2), Jernemyr (-), Noddesbo (1) y Raúl Entrerríos (1)
26. Fraikin Granollers (15+11): Pérez de Vargas (Argüillas); Blanxart (1p.), Raúl Campos (1), Grundsten (4), Del Arco (4), Chispy (2, 1p.), Resina (2, 1p.), siete inicial, Malasinskas (1), Nenadic (3), Raigal (2), Félez (1), Reznicek (3) y Reixach (2)

 ÀRBITRES:

Andreu Marín i Ignacio García. Han exclòs amb vermella directa el blaugrana Sorhaindo.

Comparteix i comenta

En portada