Gavazzi guanya a Noja i Purito veu la llum

Miquel López-Egea - 08/09/2011, 19:11

Gavazzi guanya a Noja (EFE).

Noja (Enviat especial). L’italià Francesco Gavazzi del Lampre s’ha adjudicat la divuitena etapa de la Vuelta amb un esprint final contra Kristof Vandewalle del Quickstep. Mentre, Juan José Cobo del Geox segueix amb el mallot vermell i cada dia està més a prop de Madrid.  Aquest dijous ha estat la primera gran victòria aquest any en una gran per Gavazzi que ha consolidat la típica i habitual escapada des del quilòmetre 10, entre els fugats, però, estava, sorprenentment, Joaquim Rodríguez. El Purito no li ha quedat altra solució ja que ara mateix només aspirar a aconseguir la general per punts, el mallot verd, el premi de consolació. Tot i així, també s’emporta dues etapes, dos murs, dos puritazos.

L’etapa, de 174,6 quilòmetres, s’ha disputat entre Solares i Noja, ha vist com per fi un italià s’adjudicava una etapa en aquesta edició. A falta de 30 quilòmetres, Sergui Paulinho, del RadioShack fundat per Lance Armstrong, ha atacat a l’ascensió del Port de Fuente de las Varas, de tercera categoria, l’últim dels cinc ports del dia. Sens dubte etapa trenca cames per anar acomiadant-se d’aquesta edició de la ronda espanyola.

El portuguès ha aconseguit fons a 50 segons d’avantatge i volia reeditar la victòria d’etapa del 2006, però els 10 fugats finalment, a falta de dos quilòmetres i mig, l’han caçat. Ha estat en aquest moment, quan Gavazzi, seguit per Vandewalle, han atacat però finalment l’italià ha guanyat amb autoritat a Vandewalle.

Purito ressuscita de entre les cendres

A 10 segons han arribat els fugats, entre ells, Joaquim Rodríguez, que avui ah aconseguit puntuar a dos dels esprint entremitjos i també a meta, d’aquesta manera, a més de retallar 7 minuts a la general ha aconseguit recuperar el mallot verd, la general per punts. Tot i així, el de Parets encara s’ha vist afectat per les seqüeles de la caiguda.

Demà torna la Vuelta a Euskadi, i entre manifestacions convocades pels sectors independentistes, es disputarà l’etapa entre Noja i Bilbao, de 158,5 quilòemtres. 33 anys després, els ciclistes pujaran l’Alt El Vivero, de segona categoria i per les dues bandes, i a abans dos de tercera, per anar acabant de trencar les cames.

 

Classificació de l’etapa

1.         Francesco Gavazzi (ITA/Lampre) 4h24:42

 

2.         Kristof Vandewalle (BEL/Quickstep) m.t.

 

3.         Alexandre Geniez (FRA/Skil Shimano) a 10

 

4.         Nico Sijmens (BEL/Cofidis) m.t.

 

5.         Matteo Montaguti (ITA/AG2R-La Mondiale) m.t.

 

6.         Volodymir Gustov (UCR/Saxo Bank) m.t.

 

7.         Juan José Oroz (ESP/Euskatel-Euskadi) m.t.

 

8.         Joaquín Rodríguez (CAT/Katusha) m.t.

 

9.         Robert Kiserlovski (CRO/Pro Team-Astana) m.t.

 

10.       Francis De Greef (BEL/Omega-Pharma Lotto) a 15

 

11.       Sergio Paulinho (POR/Radioshack) a 1:08

 

12.       Martin Kohler (SUI/BMC Racing Team) a 4:03

 

17.       Daniel Moreno (ESP/Katusha) a 7:42

 

18.       Juan José Cobo (ESP/Geox) m.t.

 

25.       Luis Ángel Mate (ESP/Cofidis) m.t.

 

Classificació general

1. Juan José Cobo (ESP/Geox) 74h04:05

 

2. Christopher Froome (GBR/Sky) a 13

 

3. Bradley Wiggins (GBR/Sky) a 1:41

 

4. Bauke Mollema (HOL/Rabobank) a 2:05

 

5. Denis Menchov (RUS/Geox) a 3:48

 

6. Maxime Monfort (BEL/Leopard) a 4:13

 

7. Vincenzo Nibali (ITA/Liquigas) a 4:31

 

8. Jurgen Van den Broeck (BEL/OmegaPharma-Lotto)a 4:45

 

9. Daniel Moreno (ESP/Katusha) a 5:20

 

10. Mikel Nieve (EUS/Euskaltel Euskadi) a 5:33

 

20. Joaquín Rodríguez (CAT/Katusha) a 10:57

 

Comparteix i comenta

En portada