El Montpeller, sorprenent líder a França

Sergi Pagès - 12/09/2011, 09:00

L'equip del sud de França lidera la classificació després de sumar una nova victòria i es confirma com l'equip revelació. Per altra banda, els favorits no han decebut i han guanyat. Bé, tots menys el Marsella, que està a un punt del descens després de perdre un nou partit a casa. Grans actuacions de Hazard amb el Lille i Pastore amb el PSG.

La lliga francesa no deixa de donar-nos sorpreses i després de cinc jornades el líder és el sorprenent Montpeller, un equip amb el que ningú no comptava a principi de temporada però que, després de guanyar 4 dels 5 partits que ha disputat, s'ha fet un lloc amb els més grans. Darrera seu el segueixen els principals candidats al títol: Lió, Lille i PSG. Els primers van demostrar que també saben guanyar sense Lisandro, lesionat de gravetat la jornada anterior. El Lille va sumar una nova victòria gràcies a l'actuació decisiva del mag Hazard. El PSG, per la seva banda, es va encomanar a una genialitat de la seva estrella Pastore per decidir el partit i emportar-se els tres punts. La nota negativa del cap de setmana és novament el Marsella, inmers en una crisi de joc i resultats, va perdre de nou a casa i va ser acomiadat amb xiulets pel seu públic. Deschamps perilla.

 

El Montpeller ha guanyat 4 dels 5 partits disputats

Camara fa líder al Montpeller

Un solitari gol del jugador senegalès va valer perquè el Montpeller vencés al Niça i es situï com a líder de la Ligue 1 francesa. Partit no gaire complicat pel Montpeller davant d’un Niça que encara no ha guanyat cap partit i que se situa a la cua de la taula. La primera meitat va ser discreta, amb poques ocasions i joc travat. A la segona, Camara marcava l’únic gol del partit a només un quart d’hora del final. El jugador local, que  havia saltat al camp només deu minuts abans, enviava al fons de la xarxa una bona centrada del seu company Boucaly. El Montpeller es confirma com la sensació d'aquest inici de lliga, després de guanyar 4 dels 5 partits que ha disputat.

 

Gomis va marcar el gol de la victòria

El Lió també guanya sense Lisandro

L’Olympique de Lió va complir en el seu primer partit sense la seva estrella Lisandro, baixa de llarga durada per una lesió. Els lionesos es van avançar ràpidament amb un gol ple de fortuna, ja que un defensor del Dijon desviaria un remat aparentment inofensiu, que s’acabaria colant a la porteria. Els locals, però, es van refer i al fil del descans van empatar amb un gol de Corgnet. No obstant, la victòria final seria pels lionesos, ja que Gomis marcava a la segona part amb un bon remat de cap. Amb aquest resultat el Lió es consolida a la zona alta de la taula i continua imbatut en lliga, on ha sumat 3 victòries i 2 empats. El Dijon, per la seva part, es manté a la zona mitja de la classificació.

 

Joe Cole felicita Hazard després d'un gol

Hazard porta el Lille a la victòria

El jove belga va ser el clar protagonista del partit en liderar la remuntada del Lille amb dos gols i una exhibició de joc. Les coses no van començar bé pel campió francès, ja que als pocs minuts el Saint-Étienne s’avançava gràcies a un gol en pròpia porta. Però va aparèixer Hazard. Amb dos gols suprems (en el primer supera fins a quatre rivals abans de marcar!) va remuntar el partit pel Lille a la segona part. Obraniak marcaria el tercer a les acaballes. El partit ens va deixar també el debut de Joe Cole amb la samarreta del Lille, amb un paper destacat ja que va participar en el tercer gol.

 

Gignac representa la desesperació del Marsella

Crisi oberta al Marsella

La ferida de l’Olympique de Marsella és una mica més gran després de patir una nova derrota a casa, aquesta vegada a mans del Rennes. Els marsellesos van començar endollats i creant ocasions, però poc a poc es van anar diluint. El Rennes dominava el mig del camp i els dubtes sobrevolaven l'estadi del Vélodrome. Amb empat a zero al descans, la segona part va deixar l’únic gol del partit, obra de Kembo amb un fort xut des de fora l’àrea. Els jugadors del Marsella van ser acomiadats amb xiulets per un públic cada cop més descregut del seu equip. Per si fos poc, Valbuena, un dels seus millors jugadors, es va retirar lesionat.

 

L'argentí va marcar l'únic gol del partit

Pastore marca la diferència

En un partit gris i travat contra el Brest, el jove argentí va ser fonamental per què el Paris Saint-Germain aconseguís els tres punts. Amb un xut precís des de la frontal, Pastore va marcar l'únic gol del partit. Abans, només Gameiro havia inquietat la porteria d'un Brest que també va disposar d'oportunitats per avançar-se al marcador. El duel també ens va deixar el debut de Lugano amb la samarreta del PSG, fent parella de centrals amb Sakho. Amb aquesta victòria, els parisencs són quarts a la lliga amb una ratxa de tres victòries consecutives. El Brest, per la seva part, es manté a la zona baixa.

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada