Espanya i l'Argentina es tornen a citar a la final de la Davis

Marcel Sanromà - 18/09/2011, 19:54

El proper desembre la Copa Davis reeditarà la final de 2008 després que Espanya hagi superat França i l'Argentina hagi eliminat la vigent campiona, Sèrbia. Un Rafa Nadal que assegurava dijous que no estava al 100% ha aconseguit el punt definitiu per al conjunt espanyol després d'escombrar Tsonga, i l'Argentina ha deixat fora la Sèrbia de Djokovic després que el nº1 del món s'hagi retirat davant Del Potro en el partit definitiu.

Nadal celebra la classificació per la final. // Agències

Espanya i l'Argentina es veuran les cares de nou en una final de la Davis tres anys després. Aleshores, els espanyols van superar els sud-americans a domicili i sense Rafa Nadal, imposant-se a una ferotge campanya mediàtica dels argentins, que intentaven intimidar el conjunt que avui capitaneja Albert Costa. Feliciano López i Fernando Verdasco aleshores van ser els herois, després de sumar entre els dos els tres punts necessaris i fent estèril l'1-0 que havia sumat Nalbandián contra Ferrer. En aquesta edició número 100 de la competició, però, la final es disputarà en terreny espanyol.

Les semifinals  es van començar a esclarir divendres, tant per a espanyols com per a argentins. Pel bàndol ibèric, Rafa Nadal i David Ferrer van superar Richard Gasquet i Gilles Simon en dos partits ràpids, i per l'argentí, Novak Djokovic es va esborrar del primer partit de Sèrbia, i David Nalbandián i Martín Del Potro es van carregar Viktor Troicki, substitut del nº1 del món, i Janko Tipsarevic.

Després, en dues eliminatòries paral·leles, França i l'Argentina van estrenar dissabte la seva casella de punts als dobles, on Michael Llodra i Jo-Wilfried Tsonga van apallissar la parella espanyola, formada per Fernando Verdasco i Feliciano López (1-6, 2-6 i 0-6) i on Troicki i Nenad Zimonjic van patir més per vèncr Juan Ignacio Chela i Juan Martín Del Potro (7-6(4), 6-4 i 6-2).

I tot s'ha resolt en diumenge. Rafa Nadal ha superat amb contundència Tsonga (6-0, 6-2 i 6-4) i ha donat el punt definitiu a Espanya, que encara s'ha anotat el 4-1 després que Verdasco resolgués per la via ràpida el partit de les escombraries contra Gasquet (6-2 i 6-1).

Pel bàndol argentí, la final també ha arribat en el quart punt, gràcies a que Novak Djokovic s'ha hagut de retirar davant Del Potro quan havia perdut el primer set al tie break (6-7(5)) i perdia 0-3 en el segon. En el darrer partit, Sèrbia ha salvat l'honor amb una victòria de Tipsarevic sobre Juan Mónaco, que s'ha retirat amb 0-0 al segon set, tot i que havia perdut 6-2 el primer.

Comparteix i comenta

En portada