Amb 11 es juga millor que amb 10 (1-0)

Albert Morillas - 18/09/2011, 23:27

El gran Helenio Herrera, entrenador de Barcelona i Inter de Milà els anys 50 i 60, va dir "es juga millor amb 10 que amb 11". Que li diguin al Madrid avui. En un partit tosc, fins i tot brusc, Khedira ha vist la segona groga al minut 39 i ha obligat al seu equip ha estar amb 10 més de 50 minuts. Des d'aquest moment, un Madrid que tenia el partit controlat ha vist com el Llevant li menjava terreny fins al gol de Koné. L'àrbitre i l'actitud dels blau-granes han encès els ànims dels blancs, massa excitats en tot moment.

Kaka', imatge de la impotència blanca // Agències

Ja ho deia tothom abans del partit. En aquests camps és on es perden lligues. El Llevant, un equip típicament mata-gegants, ha fet valer el tòpic.

El cert és que l'inici del partit no feia preveure el que més tard anava a succeir. El Madrid ha sortit directe a per la victòria, amb un Kaka' titular que intentava crear joc i finalitzar jugades. Munúa, que no ha estat gens afortunat, ha propiciat les dues ocasions més clares de la primera part. En la primera, la pilota se li ha escapat de les mans i Benzema ha marcat, essent el gol anul·lat per fora de joc. En la segona, el porter de l'Uruguay ha deixat la pilota morta en un xoc amb Nano i el 9 del Madrid, amb la porteria buida, ha xutat als peus d'un defensa.

I entre jugada i jugada, el matx s'anava posant progressivament més dur. I després d'una entrada de Di María provinent d'una falta no xiulada s'ha format una pica-baralla. En aquesta, Di María ha fingit una agressió, Ballesteros una altra, i Khedira ha acabat expulsat per empènyer al veterà central (injustament, doncs la primera groga provenia d'una falta inexistent). El Madrid havia picat en la trampa del Llevant, que s'havia passat tota la primera part intentant posar nerviosos als jugadors blancs.

Així s'acabava la primera part, i començava el malson madridista. A la segona, amb 10, no han estat capaços  de teixir cap jugada d'atac amb sentit, tot i l'entrada al camp de Cristiano (suplent pel cop al turmell a la Champions). La pèrdua de Sami Khedira, encara que sembli inversemblant, ha deixat al Madrid sense força ni brúixula. I mentre el vaixell blanc navegava sense rumb, un iceberg anomenat Koné ha enfonsat les ànsies merengues de liderat. Després d'un penal per mans de Javi Venta que Turienzo ha decidit no xiular, el mateix lateral dret ha agafat desprevinguda la defensa blanca i ha centrat a Koné, que tot sol a l'àrea blanca ha afusellat Casillas. 1-0, el Madrid tornava a trobar-se la mateixa pedra a València.

Els últims vint minuts han estat un exemple clar de la impotència merengue, incapaços de crear perill a la veterana defensa blaugrana. Tot i l'entrada d'Higuaín i Özil, el Llevant ha controlat en tot moment que cap jugador sorprenguès Munúa. I entre protestes i alguna patada desesperada (una de Coentrao), el Madrid s'ha ofegat al mar de València. Tres punts de glòria pel Llevant, cop molt dur per la moral del Madrid.

Fitxa tècnica

Llevant: Munúa; Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran; Iborra, Xavi Torres; Valdo, Barkero (Rubén Suárez 73'), Juanlu (Pallardó 84'); i Koné (Aranda 82').

Reial Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo (Özil 69'); Xabi Alonso, Khedira; Di María, Kaká (Higuaín 58'), Coentrao; i Benzema (Cristiano Ronaldo 46').

Gols: 1-0, Koné 68'.

Àrbitre: Turienzo Álvarez, col·legi de Castella i Lleó. Ha amonestat Valdo, Ballesteros, Juanlu, Munúa, Iborra, Javi Venta, Xavi Torres i Pallardó; i a Di María, Pepe y Coentrao. Ha expulsat Khedira per doble groga.Comparteix i comenta

En portada