Luis García demostra que encara li queda corda (2-1)

David Castelreanas - 18/09/2011, 18:05

Nova derrota de l'Espanyol lluny de Cornellà, aquest cop a La Romareda i davant del Saragossa. El botxí ha estat l'exespanyolista Luis García, que ha sentenciat als seus amics en l'última jugada del partit, instants després d'haver fallat un penal. El gol de Javi López neutralitzava el primer gol del conjunt aragonès, també anotat per Luis García. Els periquitos han estat superiors als seus rivals però els ha mancat l'instint assassí necessari per endur-se els tres punts. Weiss ha debutat amb bona nota a les files blanc-i-blaves.

Luis García no ha celebrat gaire els seus dos gols

El guió s'ha tornat a complir. Partit de l'Espanyol fora de casa i nova derrota. I ja en van deu de consecutives. Més de vuit-cents minuts sense marcar lluny de Cornellà semblaven ser una llosa que pesa massa damunt els davanters de Pochettino, que es veien incapaços de mullar a la porteria rival. S'ha trencat aquesta mala ratxa, però no la més important, la de sumar com a visitants. I si algú ha tingut la culpa de la derrota d'avui ha estat un vell conegut: Luis García.

El que fins fa unes setmanes era capità de l'entitat blanc-i-blava, no ha tingut pietat dels seus excompanys, i ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador al minut 29. Luis ha rematat de cap una bona centrada de Lafita, i ha fet inútil l'estirada de Cristian. En la jugada precedent Micael havia errat el que semblava impossible de fallar: una pilota morta a l'àrea petita sense cap oposició. L'Espanyol havia tingut el control de la pilota durant molta estona a la primera part, però únicament era capaç de generar perill per mitjà de Sergio García i Javi Márquez. El pitxitxi blanc-i-blau havia enviat fregant el pal un bon servei de Verdú, mentre que el mig centre colpejava desviada una pilota que podria haver donat l'empat al seu equip.

Per si no era suficient, la mala fortuna es tornava a aliar amb el conjunt periquito, que veia com Verdú havia d'abandonar el terreny de joc quan no es duia ni mitja hora de joc, per culpa d'un fort cop a la cuixa de la cama esquerra. S'arribava a la mitja part amb derrota per la mínima i Pochettino buscava solucions a la banqueta. Pandiani i Weiss entraven per Álvaro i Javi Márquez. L'eslovac debutava així amb la samarreta de l'Espanyol.

Verdú s'ha retirat lesionat a la primera meitat

Un eslovac que s'ha mostrat molt participatiu en el joc d'atac del seu equip, sent el jugador més destacat. La renda de què disposava el Saragossa ha fet que els aragonesos regalessin el control de la pilota a l'Espanyol i esperessin la seva oportunitat al contraatac. Però qui les ha tingudes més clares ha estat l'Espanyol. Baena veia com el seu xut llunyà es trobava amb la fusta del pal, i Sergio García culminava una bona jugada individual amb un xut lleugerament desviat.

Eren els millors minuts dels visitants i han trobat la recompensa en forma de gol quan una centrada de Javi López se l'empassava Roberto. Era el primer gol del defensa català a Primera Divisió, un gol que significava l'empat al marcador quan encara quedaven vint minuts.

Un temps d'or que volia aprofitar l'Espanyol per buscar la victòria. Però malgrat les bones jugades de Weiss, la opció més clara era per Luis Garcia, i ha arribat a falta de cinc minuts per a la conclusió del partit en un penal xiulat a Javi López. Paradas Romero decretava pena màxima per una agafada del defensa periquito sobre Lafita, una acció que s'iniciava fora l'àrea. L'acció suposava a més la segona groga i l'expulsió del golejador d'avui. Cristian ha endevinat el potent xut de Luis amb una magnífica aturada amb les cames.

Però el destí tenia preparada la glòria per a l'excapità blanc-i-blau. Quan es portaven dos minuts de temps afegit i semblava que el partit finalitzaria amb empat, Luis Garcia ha enviat al fons de la xarxa una pilota morta dins l'àrea i ha sentenciat un Espanyol contrariat. La bona segona part dels periquitos no ha estat suficient per sumar fora de casa, quedant-se els tres punts a terres aragoneses. Sense fer un gran partit, el Saragossa ha guanyat el seu primer partit a la present Lliga, i se situa amb quatre punts, un més que l'Espanyol.

Fitxa del partit

R Saragossa: Roberto; Juárez, Meira (Abraham 78'), Da Silva, Mateos, Paredes; Ponzio (Barrera 59'), Micael, Lafita, Luis García; Hélder Postiga (Braulio 80').

RCD Espanyol: Cristian; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Javi Márquez (Weiss 46'), Verdú (Romaric 23'), Thievy, Sergio García; Álvaro (Pandiani 46').

Gols: 1-0 Luis García (29'), 1-1 Javi López (70'), 2-1 Luis García (92').

Incidències: el col·legiat andalús Paradas Romero ha amonestat als locals Postiga (41') i Mateos (82'), i als visitants Romaric (32'), Javi Márquez (45'), Weiss (66'), i Héctor Moreno (83'). Ha expulsat per doble groga al visitant Javi López (75' i 86').

Comparteix i comenta

En portada