Sense concessions amb Luis García

David Castelreanas - 18/09/2011, 08:00

Luis García s'enfrontarà aquesta tarda als seus amics

L'Espanyol busca trencar la mala ratxa a domicili i sumar la seva segona victòria consecutiva a La Romareda (16.00 h PPV/C+Liga2) en el partit que l'enfronta al Saragossa. Pochettino, que recupera Rui Fonte, Dátolo i Amat, podria fer debutar l'eslovac Weiss. El partit és especial per Luis García, que es veurà les cares amb l'equip on ha viscut els millors anys de la seva carrera.

De ser un dels capitans de la plantilla blanc-i-blava a enfrontar-se en el segon partit amb el seu nou equip amb el club que sempre portarà al cor, l'Espanyol. Es tracta de Luis García, qui després d'abandonar l'equip periquito in extremis s'ha convertit en un dels referents ofensius del nou Saragossa de Javier Aguirre.

L'Espanyol arriba necessitat de punts fora de casa (en el debut a la present Lliga va perdre 1-0 a Mallorca), doncs fa nou partits de competició domèstica que els catalans no sumen punts com a visitants. Pochettino vol aprofitar la inèrcia positiva de la victòria de diumenge passat davant l'Athletic de Bilbao i tractarà d'endur-se els tres punts cap a Barcelona. A la convocatòria són novetats Rui Fonte, Dátolo i Amat, mentre que Kameni no ha viatjat per culpa d'una gastroenteritis. La gran variació a l'onze podria ser la incursió de l'eslovac Weiss, en el que significaria el seu debut amb la samarreta blanc-i-blava.

Javier Aguirre creu que el seu equip ha de millorar

El Saragossa per la seva banda, no ha començat gens bé la temporada. A la primera jornada va caure golejat a mans del Madrid i la setmana passada va oferir una pobra imatge al camp del Rayo. Javier Aguirre ha fet autocrítica dient que “estem on ens mereixem per haver-ho fet malament” i ha assegurat que jugaran els de l'últim partit a Vallecas. A la llista de convocats no hi són ni Edu Oriol (lesionat) ni Pinter (decisió tècnica).

Precedents favorables als aragonesos

Si ens fixem amb el balanç d'enfrontaments entre ambdós equips, podem extreure conclusions clarament favorables al conjunt que jugarà avui com a local. Dels 53 partits disputats fins ara entre Saragossa i Espanyol, els periquitos només han estat capaços de vèncer en sis, l'última vegada ara fa sis anys gràcies a un solitari gol de Tamudo. Tots dos conjunts es van enfrontar fa poc més d'un mes en el Trofeu Carlos Lapetra, amb resultat a la conclusió dels noranta minuts d'empat a u (gols d'Obradovic i Javi Márquez) i victòria aragonesa a la tanda de penals.

Històric d'enfrontaments:

05/06

06/07

07/08

09/10

10/11

SAR 1-1 ESP

SAR 3-0 ESP

SAR 3-3 ESP

SAR 1-0 ESP

SAR 1-0 ESP

Possibles alineacions:

R Saragossa: Roberto; Juárez, Mateos, Meira, Da Silva, Paredes; Ponzio, Micael, Lafita; Luis García i Postiga.

RCD Espanyol: Cristian; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Javi Márquez, Verdú, Weiss, Sergio García; Álvaro.

Horari: La Romareda, 16.00 h PPV/C+Liga2.

Àrbitre: Paradas Romero (col·legi andalús).

Comparteix i comenta

En portada