Crònica d'una victòria anunciada (2-1)

Andreu Merino - 19/09/2011, 00:42

Hi ha dies de partit en que les sensacions fan creure que ja està tot fet. Avui la UE Sant Andreu ha viscut un d'aquests dies. L'equip encara no havia guanyat en lliga, feia 203 dies que no es guanyava al Narcís Sala, i els jugadors de Piti Belmonte tenien ganes d'esvair els dubtes que havi agenerat el fluix inici de campanya. Tots aquests ingredients portaven a pensar que avui es guanyaria, però s'ha hagut de suar de valent davant d'un Olímpic de Xàtiva, que sense fer gran cosa, ha estat a punt de pescar un punt en la seva visita a Barcelona.

El partit començava de cara. Quan havien passat 40 segons, una falta servida per Marc Martínez trobava Dídac Navarro a l'interior de l'àrea. El central, amb una esplèndida rematada de cap, superava el porter Francisi aplanava el camí pels locals. Poc després, però, Fran Moreno s'encarregava de posar l'ai al cor a la parròquia andreuenca amb una rematada de cap al travessr. Tot i això, el Sant Andreu encara hauria pogut ampliar l'avantatge. Primer Marcos, a centrada de Nakor, ha rematat amb el cap una pilota que només l'estirada de Francis ha evitat que es convertís en gol. Després Marcos tornaria a ser protagonista, aquest cop en tasques d'extrem. El de Pollença ha centrat des de l'esquerra per un Xavi Jiménez que sol al punt de penal ha rematat de cap lleugerament per sobre del travesser. El Sant Andreu dominava i tenia el partit a la mà, però un insistent Olímpic ha aconseguit fer pujar l'empat al marcador. Fran Vaquero, després d'una bona jugada per la dreta ha enviat una centrada al segon pal que ha convertit en gol Nando Ramón, anticipant-se de cap a Tobella i Dídac. Així doncs, tot i la superioritat local, el partit arribava al descans amb empat.

El Sant Andreu ha començat la segona part igual que la primera, amb la diferència que el joc no era tan fluït. Només Nakor amb una tímida ocasió després d'un servei de còrner ha inquietat Francis. Els de Xàtiva seguien esperant a darrere, i després d'un contraatac per la banda dreta Sergio Floro ha rematat ha boca de canó davant Morales però el seu xut, incomprensiblement, s'ha perdut per sobre el travesser. Per la seva banda els de Piti Belmonte ho seguien intentant. Primer Quim Araujo amb un xut llunyà ben desviat pel porter i després Nakor amb un xut per sobre el travesser han intentat, en va, restablir el domini local al marcador.

No ha estat fins al minut 88, que el Sant Andreu ha trobat el premi. Marc Martínez ha estat llest picant una falta ràpidament a la zona de tres quarts, Rubén l'ha controlat a banda esquerra, i a seva centrada al punt de penal ha trobat un Nando que venia en carrera i que amb una poderosa rematada de cap ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Alegria desbordada al Narcís Sala 203 dies després de veure la última victòria del seu equip com a local. Els jugadors s'han tret de sobre l'angoixat de no haver aconseguit cap victòria en l'inici de temporada, i Piti Belmonte ha afirmat que aquest triomf era necessari perquè l'equip comencés a funcionar i cregués en les seves possibilitats. Així doncs la primera victòria ja és un fet i el Sant Andreu guanya crèdit davant els dubtes que havia generat en un inici de campanya inquietant.

 

 

UE Sant Andreu 2

CD Olímpic 1

UE Sant Andreu: Morales, Moyano, Carroza (Nando 81′), Xavi Jiménez (Llobet 68′), Marcos, Marc Martínez, Quim Araujo, Arnau (Rubén 62′), Dídac, Fran Grima i Nakor.

CD Olímpic: Francis, Pepín, Sergio Heras, Nando Ramon, Ramon, Sergio Floro (Da Silva 78′), Quintana, Alex Vaquero (Fuentes 73′), Sergio Alcolea, Mendoza i Fran Moreno (Rubén 62′).

Gols: 1-0 Dídac (1′), 1-1 Nando Ramon (42′), 2-1 Nando (88′).

Àrbitre: Galech Apezteguia, del col·legi navarrès. Ha mostrat la groga als locals Carroza, Marc i Dídac i als visitants Nando Ramon i Alex Vaquero.

Comparteix i comenta

En portada