El cicle continua: Espanya campiona de l'Eurobasket

Ricard Camprubí - 19/09/2011, 01:25

Espanaya s'ha proclamat campiona de l'Eurobasket

La millor selecció ha guanyat, i la segona millor ha quedat segona. La lògica s'ha imposat. Espanya és la nova campiona d'Europa i revalida el títol, igual que van fer seleccions mítiques com Ioguslavia o la URS. La generació dels juniors d'or ja s'ha fet un lloc a l'olimp de l'història del bàsquet, i Navarro en particular. "NVP" cridava la graderia, i no sense raó. Altre cop el millor dels de Scariolo amb 27 punts, el colofó a un torneig de pel·lícula, essent l'home clau en semifinals i quarts de final. Amb Parker (26) no n0 n'hi ha hagut prou. 

El pes de la lògica

Quan s'acumulen 3 ors (Mundial i 2 Eurobàsquets), 2 plates (Eurobàsquet i J.J.O.O) i un bronze en els darrers 10 anys, els pronòstics tenen poc d'incerts. Si a això hi sumem que la constel·lació està complerta i que no perden la gana, la derrota queda com una possibilitat remota.

I aquest cop amb Pau Gasol a la pista, no com al Mundial contra Grècia, la selecció espanyola ha tornat a vèncer. Tot ha començat, també amb lògica. 9 dels 10 primers punts de França per part de Parker, amb ganes de menjar-se al món. Però aquest cop no hi hauria lloc per a les sorpreses: 25-17 a la fi del primer quart

La llei dels 25

5 taps en 4 minuts. Ibaka alçava la seva testa per damunt de l'anella per intimidar i taponar una i una altra vegada els llançaments dels francesos. Ni Batum, l'antidot contra la bomba de Sant Feliu, no es mostrava entonat com de costum en la competició ni França recuperava l'alè. 38-26 al minut 14 que s'ampliava fins al 50-41 al descans. 25 punts a cada quart, un ritme infernal en atac, millorable en defensa.

I al tercer quart, altre cop 25. Navarro i Pau s'han encarregat de començar a matar el partit a la represa, primer mantenint la diferència al voltant dels 13 punts (75-62) a la fi del tercer acte, i després rematant. Només Parker evitava la pallissa que si que va patir Grècia, però les esquerdes eren masses. I ja sense esperances, a falta de 6 minuts, la diferència rondava els 20 punts (84-68). Minuts de gaudi i d'homenatge a un més que merescut "NVP" per la bomba Navarro.

 

Comparteix i comenta

En portada