L’ovalada ja vola a Nova Zelanda

Marc Fontrodona - 19/09/2011, 20:59

Des del passat 9 de setembre s’està disputant a Nova Zelanda el setè Mundial de Rugbi de la història, una mundial que de moment té molt bona pinta pels aficionats d’aquest esport, està donant partits amb força espectacle. A priori podem considerar que dins de les seleccions més històriques, són les de l’hemisferi sud les que més opcions tenen per endur-se el títol, concretament Austràlia, Sud-Àfrica (actuals campions) i Nova Zelanda. Aquests últims encara més pel fet de jugar com a locals. Les grans europees com Anglaterra o França arriben un esglaó per sota, però mai es pot donar res per segur.

Per POL CAMPRUBÍ // Després de les dues primeres jornades de la fase de grups ja disputades, podem dir que no hi ha hagut massa sorpreses -si més no pel que fa a resultats- respecte el que s’esperava. Tot i que potser sí que hi ha hagut sorpreses, i agradables, veient el joc d’alguns dels equips. És un plaer veure l’aposta de seleccions amb menys cartell com Japó, Fiji o Samoa per un rugbi molt dinàmic, jugant a la mà, amb resultats força bons de cara a l’espectacle. Hi ha hagut uns quants partits molt interessants de veure ja. Tampoc cal menysprear altres seleccions de segona fila, com Argentina, Romania o Geòrgia, que es basen més en una davantera molt potent per tirar endavant els partits. De tota manera, hi ha poques opcions reals que cap d’aquests països es pugui arribar a endur el torneig. Fem un repàs a la situació dels grups, però si voleu tots els resultats, podeu entrar a la pàgina web del Mundial.

Els All Blacks han començat molt bé // Agències

França i Nova Zelanda, dominadores

Al grup A ja ha quedat molt dividit després de dues jornades. França i Nova Zelanda el lideren amb 10 punts cadascuna després de dues victòries amb bonus. S’hauran de jugar entre elles la primera i segona plaça de cara a la classificació per quarts de final i sembla que els All Blacks tenen més opcions, ja que no només juguen bonic, sinó també molt efectiu (per cert, espectacular el vídeo de l'inici del Mundial ). Japó, tot i practicar una aposta bonica de joc, s’ha endut dues derrotes contundents perquè començava enfrontant-se als dos rivals més forts del grup, i el seu sistema de joc resulta força arriscat. Canadà, amb 4 punts, encara tindria alguna opció de colar-se a la següent fase, però és més aviat improbable.

Dues places per tres seleccions

El grup B el lideren Anglaterra i Escòcia amb dues victòries cadascuna i 9 punts. Les segueix Argentina amb 6 punts, que a priori s’hauria de jugar la segona plaça del grup davant Escòcia. Geòrgia i Romania, amb 0 punts, ja no tenen cap opció. Anglesos i argentins van protagonitzar un partit força decebedor en el seu debut, degut al predomini del joc al peu (amb xuts llargs en comptes de dinamisme) que practiquen els de Martin Johnson.

Espectacular Irlanda

Al grup C hi ha l’única sorpresa que podem explicar fins ara, Irlanda lidera el grup amb 8 punts després de la seva victòria sobre Austràlia, que es queda amb 5. No es pot dir que el quinze del trèvol sigui cap ventafocs, però sobre el paper, els Wallabies eren superiors. Els EEUU estan tercers amb 4 punts i tindrien opcions de passar de fase, però sembla força difícil que puguin superar als australians en el seu duel directe. Itàlia o Rússia, que juguen el seu segon partit demà al matí, també podrien colar-se en aquesta lluita, però la seva situació és semblant a la dels americans.

Igualtat i bon rugbi

I finalment el grup D era el grup més igualat teòricament i ho està sent a la pràctica. De moment Sud-Àfrica és líder amb 9 punts i dues victòries. La segueix Samoa amb 6 punts i Gal•les i Fiji amb 5. Tanca el grup Namíbia, que encara no ha puntuat. Cada partit és decisiu en aquest grup, i ara per ara, sembla clar que Sud-Àfrica es classificarà, però cal veure quina de les tres aspirants aconsegueix adjudicar-se la segona plaça. Totes tres s’ho mereixerien, ja que Gal•les, per exemple, va disputar un gran partit contra l’actual campiona del món, Sud Àfrica, i va merèixer més que la derrota que es va endur finalment. Els polinesis de Fiji i Samoa tampoc desentonarien a quarts de final; estan practicant un rugbi molt espectacular, amb jugadors molt potents, però també ben dotats tècnicament, un goig veure’ls.

De moment, això és tot el què ha donat de sí aquest Mundial. Un cop es comencin a definir els quarts i s’encari la fase final, continuarà el seguiment.

Comparteix i comenta

En portada