L’ambició es posa a prova a Mestalla

Bernat Marrè - 20/09/2011, 23:43

Duel d’altura el que es jugarà aquest dimecres a Mestalla (22:00, TV3/LaSexta) entre el líder de la competició i el vigent campió. El València, que compta els seus partits per victòries, disposa d’una excel·lent oportunitat de demostrar que pot competir de tu a tu amb els dos gegants de la Lliga. No ho tindran fàcil davant d’un Barça que no surt derrotat de Mestalla des de fa quatre anys

Messi i Guaita es tornaran a veure les cares // Agències

La cinquena jornada de la Lliga BBVA presenta un partit en el que, més que tres punts, està en joc l’ambició de l’alternativa més creïble a Barça i Madrid per ocupar el primer lloc de la classificació. El partit és dels que no acostuma a decebre, i més si tenim en compte el gran estat de forma en el que arriben els dos conjunts.

El València, que comparteix liderat amb un Betis sorprenent, ha sumat els dotze punts que ha disputat amb gran solvència. Any rere any l’equip d’Emery aconsegueix reinventar-se tot i les baixes dels seus grans jugadors, i la combinació de talent, amb joves com Piatti, Canales o Banega, l’experiència que sempre aporta Albelda, i una punta de llança molt afilada, amb Soldado, il·lusiona a l’aficionat ché.

El tècnic Unai Emery, que no ha guanyat mai el Barça des de que ocupa la banqueta valencianista, ha afirmat que “podem i creiem, i demà és la nostra oportunitat”. Tot i això, ha reconegut que “si el Barcelona surt decidit a guanyar, només pots escollir la manera de la que vols morir”.

Després de moltes proves, el tècnic basc sembla haver donat amb la fórmula que més bons resultats li ha donat, i llevat sorpreses d’última hora, la columna vertebral de l’equip local estarà formada per Guaita sota els pals; una dupla central sòlida amb Victor Ruiz i el francès Rami; un mig del camp equilibrat amb Albelda, Banega i Jonás a la mitja punta, i Soldado com a indiscutible referència ofensiva.

El Barça buscarà una victòria per tal d’assolir el liderat sempre que el Betis així ho permeti. Superada ja la “minicrisis”, l’àmplia victòria davant l’Osasuna sembla haver reforçat la moral, sinó de la plantilla, d’aquells afeccionats més escèptics que veien en els dos empats, un símptoma de debilitat blaugrana.

A la roda de premsa prèvia al partit, Guardiola s’ha desfet en elogis cap al València, equip que considera “un dels rivals més forts dela Lliga”, i del que ha destacat que són “forts en el joc aeri i en les jugades d’estratègia”.

Les constants rotacions de Guardiola dificulten el pronòstic de l’onze blaugrana, però tot sembla indicar que l’eix de la defensa serà ocupada de nou per la parella Puyol-Mascherano. El bon estat de Cesc i la seva ràpida adaptació a la dinàmica de l’equip li assegura un lloc al mig del camp, fen parella d’interiors amb un Xavi insubstituïble en les grans ocasions. Sergio Busquets i Keita es disputaran el pivot defensiu, vital per aturar Banega, el motor dels ché. En atac, i tenint em compte la baixa de Alexis, Pedro podria tornar a l’equip inicial acompanyant a Villa i Messi.

Duel de pitxitxis

En el partit de demà també es disputarà un duel particular entre els dos pitxitxis dela Lliga: Soldado i Messi. I és que després de únicament quatre jornades disputades, els dos atacants ja encapçalen la taula de golejadors amb cinc gols cadascú, superant així a Cristiano Ronaldo, Falcao, Agirretxe i Negredo, que en duen tres.

Tot i l’empat en nombre de gols, la incidència dels gols de Soldado és molt major en el València, ja que els valencià ha marcat cinc dels sis gols que ha aconseguit el seu equip aquesta temporada, pels quinze que ha aconseguit el Barça.

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada