Rudy Fernández, oficialment madridista

Albert Morillas - 20/09/2011, 23:49

Tots els mitjans donaven per fet que el Madrid es faria amb els drets europeus de Rudy Fernández. Ara, ja és oficial. El mallorquí és jugador del Reial Madrid de bàsquet. Però, per la normativa sobre contractes de la NBA, Rudy només podria tornar a Europa aquest any si seguís el lockout a la lliga americana. De moment, jugarà la Supercopa i algunes jornades amb els merengues.

L'escolta encara no ha trepitjat Dallas // Arxiu

Rudy Fernández (Palma de Mallorca, 04/04/1985) acaba de confirmar la seva arribada al Reial Madrid. Tot i que durant tot l'estiu s'havia especulat sobre el fitxatge de l'escolta pel club madrileny, en cap moment ni equip ni jugador s'havien manifestat al respecte. Avui, en canvi, els blancs han realitzat un comunicat en que anunciaven la incorporació del mallorquí.

Això sí, encara hi ha un impediment. D'acord amb la normativa de contractes de la NBA, tot jugador amb fitxa a la lliga americana ha de continuar allà fins la finalització o rescissió del seu contracte. A Rudy encara li queda un any més amb els Dallas Mavericks, als que va ser enviat des de Portland per una elecció a l'últim draft. A l'equip del milionari Mark Cuban compten amb ell, a més. Però, com que actualment la NBA està sota tancament de la patronal (lockout), els jugadors no tenen cap obligació contractual amb els seus equips en aquests moments. Així que, mentre duri el lockout, Rudy jugarà al Madrid. Si s'aixequés el tancament, Rudy es veuria obligat a tornar als EUA fins el maig o el juny, i després ja seria lliure per complir els seus anys de contracte amb els madridistes. De moment, tot apunta a que jugarà la Supercopa i algunes jornades.

Rudy, escolta/aler de 1,98 m., va començar a apuntar maneres a les categories inferiors del Joventut de Badalona. (ara DKV Joventut). Va debutar amb només 17 anys, justament contra el seu nou equip. El seu físic, tir exterior i joc ofensiu van cridar l'atenció de tota l'ACB, i amb 18 anys ja era a la selecció espanyola absoluta. Aquesta progressió meteòrica (MVP de la lliga regular inclòs) només el podia portar a un lloc: al somni americà. Els Portland Trailblazers el van escollir en el número 24 l'any 2007, i a la següent temporada el mallorquí va donar el salt. Allà ha format una reputació de tirador precís i matador espectacular. Ara haurà de confirmar aquestes característiques a la capital d'Espanya.

 

Comparteix i comenta

En portada