València CF: Toca visitar el líder

Eduard Corredor Cairó - 20/09/2011, 09:31

Imatge de Mestalla / Arxiu

El Barça visita l'actual colíder, que ho ha guanyat tot fins ara

Jornada intersetmanal en un Setembre ple de partits

Primer dels dos partits contra els teòrics màxims rivals de l'"altre lliga"

Aquest dimecres 21 de Setembre, el FC Barcelona visitarà el sempre complicat camp del València, Mestalla. El partit formarà part de la quarta jornada de la Lliga BBVA, on el Barça es trobarà amb la seva primera prova de foc contra un rival que s'ha mostrat intractable en aquest inici de lliga.

També cal tenir amb compte l'elevat nombre de partits que els homes de Pep  Guardiola tenen en aquest mes de Setembre.

Celebrant un gol / valenciacf.com

Trajectòria

En aquests primers 3 partits de la Lliga els "che" han guanyat en tots, però sempre amb un resultat ajustat (en tots 3 d'un sol gol). Tot i així, els d'Unai Emery han mostrat un bon joc i ser un conjunt molt compenetrat. En aquest inici han derrotat a l'Sporting i el Racing, rivals que e teoria acabaran a la zona baixa, però també han derrotat al renovat i esperançador Atlètic de Madrid (següent rival dels blaugranes el cap de setmana que ve).

En la Champions però, els  valencianistes van empatar al camp d'un dèbil Genk belga. En aquest partit el resultat hagués pogut ser molt diferent si l'equip hagués aprofitat alguna de les moltes ocasions de les que van disputar; en especial destacar la pilota al travesser que va enviar el francès Rami en una xilena espectacular.

L'equip

El València CF és un equip dels considerats grans, tot i que actualment es consideri que la lliga "és una cosa de dos". Tot i així, no cal oblidar que aquest equip va guanyar la Copa de la temporada 2007/2008 i fa molts anys que acaba en la tercera posició. Podríem considerar que és dels equips més forts de la Lliga, si treiem Barça i Madrid; juntament amb l'Atlètic de Madrid i el Vila-real.

Sergio Canales en l'últim partit / valenciacf.com

Això té molt de mèrit si comptem que els "che" han perdut en tres anys els seus tres puntals: Villa, Silva i Mata; a més d'altres jugadors importants; i es segueix mantenint al mateix nivell.

Aquest estiu el que ha marxat ha sigut Mata, però l'equip s'ha reforçat molt bé. Han arribat molts jugadors, i en totes les línies del camp. A la porteria han pogut fer el magnífic fitxatge del porter Diego Alves aprofitant que l'Almeria ha baixat a Segona. En defensa, els centrals Rami i Victor Ruiz, han sigut dos fitxatges molt encertats i que segur que es convertirant en una parella important quan s'adaptin a jugar plegats. Al mig del camp, també procedent de l'Almeria, han incorporat el ràpid Piatti. Finalment, en la davantera, tot i que també es pot considerar un migcampista, han obtingut la cessió de Sergio Canales del Madrid.

L'entrenador

Unai Emery està aconseguint crear un equip competitiu cada temporada, tot i les nombroses baixes que el València té cada any. Porta al club des del 2008, on va arribar procedent de l'Almeria, i des de llavors ha col·locat l'equip a la Champions cada temporada (excepte la que va arribar quan va quedar 6è).

Amb Unai Emery, els "che" s'han convertit en el líder de l'anomenada "altra lliga". En aquesta gesta, la tasca de l'entrenador ha tingut molta rellevància, i ha aconseguit compenetrar i equilibrar un equip que any a any es va renovant.

Soldado celebrant un gol / valenciacf.com

La figura

L'estrella de Mestalla és el davanter Soldado. Aquest jugador, que va arribar procedent del Getafe quan el Barça es va emportar a Villa, ha realitzat un magnífic inici de lliga (ja en el primer partit va aconseguir un hattrick). El jugador format a la cantera del Madrid ha esdevingut la referència de l'equip, ben assistit sempre per Pablo Hernàndez i Piatti (nou fitxatge valencianista d'aquest any). Els defenses blaugranes hauran d'estar atents als moviments d'aquest punta.

El retorn de Villa

El partit serà important pel davanter asturià del Barcelona David Villa. El jugador ara blaugrana va formar part de la plantilla valencianista fins fa dos anys. Villa era l'estrella, la referència, el golejador... de l'equip acompanyat per Silva i Mata que ara també han deixat l'equip. Sempre és emocionant tornar al camp on tants cops tan aplaudit i estimat.

 

Comparteix i comenta

En portada