A la guerra a Santander

Albert Morillas - 21/09/2011, 12:07

No arriba en el millor moment el partit de Santander pel Madrid. Després de la derrota al Ciutat de València, i amb l'ambient crispat, l'equip merengue s'enfronta a un Racing molt necessitat de punts. Mourinho s'ha emportat tots els seus homes (lesionats inclosos) per fer pinya i reconduir la situació. Cúper, disposat a donar la sorpresa amb un equip curt d'efectius, sense recursos econòmics i amb l'afició decebuda.

Treball racinguista contra velocitat blanca // Arxiu

Com arriben?

Tots tenim dies dolents. A tothom ens succeeix, i el Madrid no és excepció. Ahir, en 24 hores, va haver-hi roda de premsa de Mourinho (polèmica, com sempre), Cristiano va fer un gest que ha estat interpretat per molts com una ofensa a uns aficionats (una botifarra), tota la premsa encara parlava de la batalla de València... i avui hi ha partit contra el Racing de Santander. Més li val a l'equip blanc aïllar-se de tot el soroll mediàtic si vol sortir-ne viu de la capital de Cantabria.

Per tornar a la normalitat, Mourinho ha optat per convocar a tots els jugadors del planter, incloent lesionats, per tal de fer pinya. En els últims dies s'ha posat en dubte la unitat del vestuari madridista (en massa vegades sense proves). Així, la missió avui dels merengues és doble: tornar a exhibir el bon joc de la pretemporada i guanyar, i demostrar que són un grup unit per un sol objectiu.

El Racing, en canvi, ja s'estimaria tenir els problemes del Madrid. Després de la decepció per la compra fantasma d'Alí Syed, l'equip blanc-i-verd es troba en una situació molt delicada. Pateix una economia de guerra, i només ha pogut fitxar a preu zero o obtenir cessions. Per això, no ha pogut omplir tots els buits del planter, que no té un davanter centre especialment golejador ni cap jugador creatiu pel centre del camp. A sobre, només porten un punt de nou possibles, i han mostrat greus impediment per competir de forma regular. La seva esperança? Que el Llevant també és un equip humil i va obrar el miracle. I està clar: si Cúper és l'entrenador, l'equip mai baixarà els braços.

Alineacions

Els locals, per acabar-ho d'adobar, tenen cinc teòrics titulars lesionats, cosa que fa encara més èpica la seva epopeia. Parlem de Colsa, Torrejón, Kennedy, Arana i Acosta. Per això, Cúper s'ha vist obligat a cercar talent al Racing B, i joves com Sampeiro, Bedia i Luque podrien tenir la seva oportunitat. Partint d'un 4-4-1-1, l'alineació podria ser: Toño; Francis, Álvaro, Osmar, Cisma; Serrano, Tziolis, Adrián, Luque; Munitis; Stuani. També poden ser titulars Diop per Tziolis, i Ariel per Stuani.

El Madrid, per la seva banda, haurà de conviure amb les baixes per lesió de Pepe (per 10 dies), Coentrao (15 dies), i els lesionats de llarga duració Altintop i Sahin. Khedira, a més, està sancionat per la vermella contra el Llevant. Així, Mourinho haurà d'improvisar una defensa i provar un nou acompanyant per Xabi Alonso al doble pivot. Partint de l'habitual 4-2-3-1, podrien jugar: Casillas; Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo; Xabi Alonso, Lass; Di María, Özil, Cristiano; Benzema. A la defensa també podrien figurar Albiol o Varane (tornant Ramos al lateral dret), Granero podria tornar a ser titular a Santander per Lass, i cabria la possibilitat que l'entrenador portuguès donés descans a Di María amb Callejón.

Comparteix i comenta

En portada