La mateixa pedra (0-0)

Albert Morillas - 21/09/2011, 22:52

Sí, la mateixa. La gran enemiga del Madrid. L'obstacle amb que es troba cada cop que la pilota no entra. Falta de joc en estàtic, s'esgota el temps, i l'èpica no funciona. Una repetició de València, amb la diferència que avui la defensa ha estat el seu millor argument. Resultat final: un empat que preocupa més per les sensacions que pels punts perduts. Santander, una festa, un equip lluitador i il·lusions renovades.

La valentia del Ràcing, recompensada // Agències

El millor resum que podríem fer de la primera part seria no dir-ne res. Faríem un gran favor al futbol i a la reputació dels dos equips, que en cap moment han trobat un ritme estable de joc. El Madrid ha tingut la pilota, però no ha sabut què fer amb ella. El Ràcing, en canvi, agraïa no tenir la possessió: s'ha limitat a defensar i fer passar els minuts.

Per no fer servir només tòpics, destacarem l'actuació d'Arbeloa i Varane. El primer ha millorat força les prestacions de Ramos al lateral dret, i serà una alternativa molt seriosa durant tot l'any. El segon, tot i la seva joventut (19 anys), no ha semblat fora de joc en cap moment. És cert que el Ràcing no l'ha posat en problemes, però els pocs contra-atacs d'Stuani i Ariel els ha aturat amb solvència.

En qualsevol cas, la segona part ha lluït força més. El Madrid ha vist les dents al llop, i ha sortit molt més vertical. No ha estat una tempesta de joc, però els merengues han tingut algunes aproximacions perilloses a la porteria de Toño. I a mesura que Mourinho anava fent els canvis (Di María des de l'inici de la segona part, Higuaín per Özil una mica més tard, i Kaka' per Lass al minut 70), el Madrid lluitava més a prop de l'àrea racinguista. Però, el problema en els segons 45 minuts ha estat l'última passada i la definició.

Realment, és el mateix problema que a València el diumenge passat. El Madrid es troba immers en una mala ratxa de joc, en part causada per una altra baixada en el to físic. Quan el joc no surt, es recorre a l'èpica, però això últim és una loteria, i en els dos últims partits no li ha tocat als madridistes. Córners, centrades llunyanes i poc més.

És clar, aquests són uns arguments molt pobres si vols optar a una lliga. Avui, a més, han estat insuficients. El partit ha mort a la frontal de l'àrea racinguista (que no dintre, notis el matís). Amb l'empat, els de Santander agafen una mica d'aire en la lluita per evitar el descens. El Madrid, des d'un punt de vista general, no ha matat les seves opcions al títol ni molt menys. Però, com diu el tòpic, en camps així es perden lligues. Podrà Mourinho reanimar la seva tropa per l'amenaça vallecana de diumenge?

Fitxa tècnica

Ràcing de Santander: Toño; Francis, Álvaro, Bernardo, Christian; Jairo (Adrián 75'), Tziolis, Diop, Serrano (Cisma, 63'); Stuani (Munitis 68') y Nahuelpan.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Carvalho, Marcelo; Callejón (Di María 46') , Xabi Alonso, Lass (Kaka 76'); Özil (Higuaín 68'), Ronaldo y Benzema.

Àrbitre: David Fernández Borbalán. Col·legi andalús. Ha amonestat Özil i Lass pel Real Madrid y Stuani, Christian, Munitis, Adrián y Tziolis pel Ràcing.

Incidències: Campos d'Sport del Sardinero, 12.000 aficionats. Abans del partit s'ha rendit homenatge al guanyador de l'última Volta a Espanya, Juan José Cobo, que ha estat rebut amb un passadís pels dos equips.

Comparteix i comenta

En portada