El Lió perd el liderat en la jornada dels penals

Sergi Pagès - 22/09/2011, 00:53

Fins a 9 penes màximes van ser assenyalades en aquesta jornada intersetmanal de lliga, on el Montpeller va recuperar el liderat en detriment del Lió. Els lionesos van patir la primera derrota del curs, mentre que Marsella i PSG van guanyar els seus partits. Hazard i la sort van salvar un punt pel Lille.

Amb una mitjana de gairebé un penal per partit, la setena jornada de lliga a França va estar marcada irremediablement per les penes màximes. Més enllà d’aquesta anècdota, la jornada ens deixa de nou un canvi de líder: el Montpeller pren el relleu al Lió al capdavant de la classificació, després de la derrota dels lionesos a Caen. El PSG, en un partit on tots els gols van ser marcats de penal, va tornar a guanyar i és quart. El Lille va rescatar un punt davant del Bordeus gràcies a Hazard i a la sort. Per últim, el Marsella sembla que treu el cap després d’aconseguir la seva primera victòria en lliga de la temporada.

 

Decepció del Lió després d'ensopegar a Caen

El Lió perd el partit i el liderat

Tot semblava transcórrer al gust del Lió en la primer part del seu duel contra el Caen: poques ocasions en contra, domini de la pilota, control del partit,... Però quan ningú s’ho esperava una jugada ho va canviar tot. En l’últim minut de la primera part, el porter del Lió Lloris comet penal i és expulsat. El tècnic Rémi Garde canvia el seu golejador, Gomis, per donar entrada al porter suplent. El Caen marca i tot es ve avall. Sense recursos ofensius a la banqueta, el Lió va veure com passaven els minuts sense tenir ocasions, condemnat per haver renunciat al seu home gol. Finalment, victòria plàcida per un Caen que es va limitar a conservar el seu avantatge. Amb la derrota, el Lió perd el liderat.

 

Gameiro va marcar de penal el gol definitiu

El PSG guanya en el partit dels penals

El Paris Saint-Germain va jugar una de les millors primeres parts que se li recorden aquesta temporada, culminada amb un gol de penal, transformat per Néné. Tot i el bon partit a la primera part, després del descans el ritme va baixar i el Niça se’n va aprofitar. En un nou penal ara assenyalat contra els parisencs, Monzón anotava l’empat a un i feia tornar les presses a l’equip de París. Deu minuts més tard, s’assenyalava un nou penal a favor del PSG, que el convertiria el davanter Gameiro. A les acaballes del partit, tots dos equips rebrien una expulsió: Jallet pel PSG i Monzón, l’autor del gol, pel Niça. L'equip de París millora i ja porta sis partits sense conéixer la derrota.

 

Diabaté va llençar dos penals, un dins i l'altre al pal

Hazard i el pal salven un punt pel Lille

Segon empat consecutiu per a un Lille que comença a distanciar-se del liderat. Des de l’inici, el partit va començar malament pels homes de Rudi Garcia, ja que el Girondins s’avançava al marcador als 8 minuts gràcies a un penal transformat per Diabaté. La primera part del Lille va ser horrorosa, però en la segona les coses van canviar. Un magnífic gol de Hazard (quatre ja en lliga) després d’una combinació amb Joe Cole empatava el partit. Els de Rudi Garcia van recuperar la possessió i van dominar un Bordeus que es conformava amb l’empat. No obstant, a falta de deu minuts l’àrbitre xiulava un nou penal contra el Lille. Aquest cop la sort els va somriure i Diabaté, que n’havia transformat un al primer temps, enviava la pilota al pal.

 

Rémy, amb un doblet, va rescatar al Marsella

El Marsella guanya per fi

Dos gols del davanter Loïc Rémy van ser suficients per a què el Marsella fes fora tots els fantasmes i trenqués la nefasta ratxa que portava en lliga. Des de l’inici, es va veure un Marsella molt concentrat i mentalitzat en assetjar la porteria rival. El gol semblava inevitable ja que l’Evian no sortia del seu propi camp, i no es va fer esperar. Rémy marcava el primer a la mitja hora rematant un servei de falta de Valbuena. En la segona meitat, les coses no canviarien i, després de diverses ocasions, Rémy marcava el segon i sentenciava l’Evian. Amb aquesta victòria, l’Olympique de Marsella surt de la zona de descens i trenca, per fi, amb una terrible dinàmica perdedora aquesta temporada.

 

Comparteix i comenta

En portada