El pirat no abandona

Ricard Camprubí - 22/09/2011, 16:21

Com ell només n’hi ha un. El ciclista kazac Alexander Vinokourov ha confirmat que seguirà un any més com a professional, i als 38 està encara disposat a donar guerra i espectacle per les carreteres d’arreu del món. 

Vinokourov en la mítica etapa del "sterrato" del Giro 2010

La lesió de fèmur que va patir en els primers compassos del passat Tour de França ha motivat la seva continuïtat. Amb l’orgull tocat, el corredor de l’Astana vol treure’s el mal sabor de boca. Però aquest no és l’únic motiu. La imposició per part de la UCI (Unió Ciclista Internacional) d’atorgar punts a cada corredor en funció dels resultats i no directament als equips, amb l’absència de Vino el proper any provocaria el descens d’Astana a la segona divisió, la Continental, per falta de punts i cauria de l'elit dels 17 equips Pro-Tour. Evidentment, l’horitzó d’uns Jocs Olímpics el proper estiu també ha esdevingut un afegitó per decantar la seva decisió. Tot pel seu país.

Fins i tot el seu ex-company de gestes a La Vuelta del 2006, el retornat Kascheschkin, ha deixat de banda les diferències personals i li ha demanat que continuï un any més. A més, el guanyador de La Vuelta del 2006, ha declarat que vol estar en contacte permanent amb el director esportiu de l’equip per seguir de ben a prop les joves promeses del país asiàtic.

El Giro de Lombardía que comença el proper 15 d’octubre serà la primera presa de contacte pel corredor kazac després de la ruptura de fèmur.

Comparteix i comenta

En portada