El València mira als ulls el Barça (2-2)

Bernat Marrè - 22/09/2011, 00:34

Treballat empat del Barça a Mestalla davant d’un València que demostra ser una alternativa real a la Lliga. Pedro i Cesc, ambdós assistits per Messi, han igualat els gols de Abidal, en pròpia porta, i Pablo Hernández

El València ha perdonat, i ho ha pagat // Agències

Empat del Barça al camp del líder, en un partit carregat d’intensitat i emoció que el conjunt blaugrana no ha aconseguit controlar fins que als locals els hi han flaquejat les forces. El plantejament inicial de Guardiola, amb tres defenses, ha dificultat la sortida de pilota del Barça, i ha facilitat les arribades dels homes de banda valencianistes.

Explosiu inici de partit en el que el València ha aconseguit imposar el seu estil ràpid i dinàmic, creant constantment perill a la defensa de tres blaugrana. El Barça no s’ha trobat en cap moment còmode en el partit d’anada i tornada que havia plantejat el València, i els locals, empesos per una embogida afició, s’han avançat ja en el minut dotze de partit. Pilota a l’àrea de Mathieu que Abidal desvia cap al fons de la porteria d’un Valdés venut.

La reacció del Barça ha estat immediata, ja que no ha tardat ni dos minuts en empatar el xoc. Internada de Messi que assisteix entre línies a Pedro que no falla davant la sortida de Guaita. Amb aquest gol, el Barça suma el 23è partit seguit marcant fora de casa, igualant el rècord que fins ara ostentava en solitari el Madrid. La reacció però, podria haver estat completa si l’àrbitre Velasco Carballo no hagués passat per alt un clar penal de Rami sobre Messi.

Tot i l’empat, el València no ha canviat el seu pla d’atac, i l'enèssima punyalada de Mathieu per l’esquerra ha servit perquè Pablo Henández rematés a plaer per fer pujar el dos a un a l’electrònic.

Últims minuts del primer temps de domini infructífer blaugrana, que ha tancat en camp contrari al seu rival però sense trobar posicions de perill. El València, en canvi, no ha acusat el ritme irrefrenable desplegat durant el primer temps, i una nova arribada de l’incansable Mathieu podria haver acabat en gol si Soldado no hagués enviat fora una rematada que ja es cantava com a gol.

Veient les dificultats que estava passant el seu equip, Guardiola ha optat per tornar al tradicional 4-3-3 a la segona part, enredarrerint la posició d’un desaparegut Alves. Tot i els canvis posicionals, la dinàmica del partit no ha canviat, i el València ha seguit veient de prop el tercer gol.

Les entrades de Thiago i Adriano ha donat aire al conjunt blaugrana, que ha començat a moure la pilota de banda a banda, fent retrocedir les línies ché. El València, ja amb les forces molt minvades, s’ha tancat en camp propi i ho ha pagat. Nova connexió entre Messi i Cesc, que acaba amb el d’Arenys definint amb sang freda per fer pujar el merescut empat a dos.

Tot i l’assetjament blaugrana durant els últims minuts del partit, el marcador ja no s’ha mogut, i el Barça s’ha emportat un punt del partit més exigent que ha disputat aquesta temporada. El València, per la seva banda, ha demostrat que pot jugar de tu a tu al Barça amb un partit intel·ligent. A base de percudir els punts febles del Barça, el conjunt ché ha aconseguit un punt que li serveix per seguir líder, a l’espera del partit que el Betis disputarà davant el Saragossa.

 

Fitxa tècnica

Valencia CF: Guaita; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu (Piatti, min. 73); Albelda (Tino Costa, min. 46), Banega; Pablo, Canales (Jonas, min. 68), Jordi Alba i Soldado

FC Barcelona: Valdés; Puyol (Thiago, min. 63), Mascherano, Abidal; Busquets, Xavi, Keita (Adriano, min. 58), Alves; Cesc, Messi i Pedro (Villa, min. 58).

Àrbitre: Velasco Carballo (madrileny). Ha amonestat els locals Rami, Soldado, Canales i Jonas i el visitant Mascherano. Ha expulsat amb vermella directa a Jordi Alba

Gols: 1-0, min. 12. Abidal, en propia porta; 1-1, min. 14. Pedro; 2-1, min. 23, Pablo. 2-2, min. 77, Cesc.

 

Comparteix i comenta

En portada