El Betis, líder en solitari després d'un partit boig (4-3)

Alex Masana - 23/09/2011, 01:07

Després d'un partit boig al Benito Villamarín, el Betis suma la quarta victòria consecutiva i se situa líder, en solitari, del campionat de Lliga. Dos gols de penal de Salva Sevilla i Beñat, i dos del davanter, Roque Santa Cruz, han donat la victòria als de Pepe Mel. L'expulsió del porter andalús Casto, ha posat emoció al partit i els bètics han acabat demanant la hora.

Roque Santa Cruz ha fet dos gols en la nit d'avui // Agències

No és el líder sòlid en defensa que deixa jugar i  es tanca enrere. No és el líder que disposa d'un tanc en punta que resol en una jugada aïllada del partit. Aquest líder, no és així. A aquest líder li agrada la pilota i mai renunciarà a ella.

Malgrat tothom ho veigi com una sorpresa, que el Betis esitgui primer a la Lliga Espanyola després de fer dotze punts en els primers quatre partits, no és una casualitat. Aquests brillants resultats ja venen de lluny. Venen d'un brillant treball amb un grup compacte que Pepe Mel ha direccionat a la perfecció.

L'exemple de què és el Betis el dóna el partit d'aquesta nit. Intensitat per sobre de tot. Dos gols en els primers 12 minuts. El "matador" cremava les etapes del seu toro a velocitats de vèrtig. El Saragossa no sabia on era.

El paraguaià, Roque Santa Cruz, s'estrenava a Primera Divisió aprofitant una bona incorporació i passada de la mort de l'ex espanyolista Chica. Poc després, Salva Sevilla feia el segon des del punt de penal. Un penal just i ben assenyalat.

El domini dels verd-i-blancs era total i el Saragossa no sabia com disputar el comandament del partit als andalusos. El Betis, s'erigia com a amo i senyor del partit, càrrec que sempre busca Pepe Mel des que va arribar a Sevilla per fer-se amb el conjunt bètic. El Saragossa volia donar guerra i ha aprofitat la única opció que tenia per treure el cap en el transcurs del partit.

La jugada de l'expulsió del porter Casto // Agències

Casto perdia la pilota tontament després de la pressió de Lafita i Juárez retallava distàncies en el marcador abans del descans. Era l'inici de la mala nit de Casto que acabaria perjudicant amb escreix el seu equip. El Saragossa retallava diferències quan el partit arribava al descans.

L'esperaça manya però, duraría ben poc quan, el col·legiat Mateu Lahoz xiulava una nova pena màxima per unes mans clares de Da Silva dins l'àrea. Beñat, l'home de la sala de comandaments bètics, feia el 3-1. Poc més tard, i en un guió que semblava el de la primera part, Roque Santa Cruz feia el quart pels andalusos i deixava el partit vist per sentència.

El que no sabien els de Mel, és que Casto, el porter andalús, en una mala sortida faria una entrada criminal a Luis García. Lahoz li ha tret una vermella directa més que justificada i el Betis s'ha quedat amb 10 homes, a falta de 20 minuts.

El Saragossa s'ha volcat en les poques esperances que tenia i ha estat a punt de fer saltar la sorpresa al Benito Villamarín. Juan Carlos anotava dos gols molt semblants que deixaven el marcador amb el 4-3 final però que faria passar als aficionats andalusos, un dels pitjors deu minuts de la història bètica.

El Betis és líder amb 2 punts més que el València i juga dilluns que ve al Coliseum Alfonso Pérez, contra el Getafe. Per la seva banda, el Saragossa buscarà seguir donant bona imatge a casa, diumenge, contra el Màlaga de Pellegrini, Cazorla i companyia.

 

Fitxa del partit:

Betis: Casto; Chica, Amaya, Dorado, Nacho; Iriney, Beñat; Salva Sevilla (Juanma 45'); Jonathan Pereira (Goitia 70'), Jefferson Montero (Sergio Rodríguez 60'); Roque Santa Cruz

Saragossa: Roberto; Juárez, Mateos, Da Silva, Abraham; Ponzio, Barrera, Micael (Zuculini 64'), Luis García, Lafita; Helder Postiga

L'àrbitre, Mateu Lahoz, del col·legi valencià, ha amonestat al local Casto, amb vermella directa, i al visitant Zuculini (64')

Comparteix i comenta

En portada