Empat insuficient per a Athletic i Vila-real (1-1)

Marcel Sanromà - 24/09/2011, 20:02

Athletic de Bilbao i Vila-real han signat les taules aquest dissabte a la Catedral en un partit mogut però que no aporta a cap dels dos la tranquil·litat que necessiten. Tot i això, les millors sensacions les han donades els de Bielsa. Mal partit del Vila-real, que continua sense aixecar el vol en l'etapa post-Cazorla.

Llorente no ha pogut brillar // Agències

Els lleons, necessitats de punts, han sortit fent honor al seu sobrenom, sortint a queixalar un Vila-real que, tot i que no pot estar tranquil, respira després de la victòria de dimecres. L'Athletic ha disposat d'algunes aproximacions, però ni Llorente ni Muniaín han aconseguit concretar-les.

El Vila-real feia el contrapès sortint ràpid al contracop, però la defensa bilbaïna ha estat encertada en les anticipacions per evitar les ocasions visitants. Només Borja Valero als vuit minuts ha pogut ficar la puntera per anotar, però la pilota ha marxat fregant el segon pal.

A poc a poc els de la Plana han aconseguit fer minorar la velocitat a l'Athletic, que ha perdut precisió en els atacs. Però, tot i això, el Vila-real tampoc ho ha sabut aprofitar, i quan més imprecís eren els locals, Gabilondo s'ha anticipat a Zapata per rematar al fons de la xarxa una bona centrada d'Iraola per fer l'1-0 a San Mamés.

Gabilondo celebra l'1-0 // Agències

I de la mateixa manera que l'Athletic havia marcat en la seva primera rematada a porta, també ho ha fet el Vila-real en l'inici del segon temps. Gran jugada personal de Rossi, que intenta rematar sobre la línia de fons, massa creuat, i Nilmar aprofita la pilota per afusellar Gorka a boca de canó.

El partit no ha acabat d'oferir l'alternativa per a cap dels dos equips, fins que Bielsa ha decidit donar minuts a Toquero, i el basc ha canviat la cara a l'atac dels lleons. Primer Gorka ha tret una gran rematada de cap del mateix davanter local, i dos minuts després el porter groguet ha fet gala d'uns grans reflexos per aturar una rematada amb la closca de Javi Martínez, tot i que hi havia fora de joc, correctament assenyalat. El Vila-real ni tan sols ha estat capaç de refer-se amb l'expulsió d'Ekiza, i ambdós equips han acabat sense forces i repartint-se un punt que no serveix a l'Athletic per sortir del descens ni al Vila-real per allunyar-se'n.

Fitxa tècnica:

Athletic: Gorka, Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe, Gurpegi, Javi Martínez, Susaeta (Iturraspe, '82), Muniain (David López, '88), Gabilondo (Toquero, '65) i Llorente.

Vila-real: Diego López, Zapata, Gonzalo, Musacchio, Català, Senna, Borja Valero (De Guzman, '74), Cani (Camuñas, '87), Bruno, Rossi (Marco Ruben, '59) i Nilmar.

Gols: 1-0 Gabilondo ('43), remata amb el peu una centrada d'Iraola. 1-1 Nilmar ('52), després d'una jugada personal de Rossi.

Arbitratge: Iglesias Villanueva (col·legi gallec), ha amonestat els locals Amorebieta ('56), Javi Martínez ('60) i Muniain ('86) i el visitant Musacchio ('57). Ha expulsat el local Ekiza amb doble amonestació ('45 i '80).

Comparteix i comenta

En portada