La creativitat val la pena (6-2)

Albert Morillas - 24/09/2011, 22:09

Que no us enganyin. Des que el futbol és futbol, els jugadors que han omplert estadis, que han fet vibrar l'afició, els que tothom busca són els creatius. Per molt que els entrenadors insisteixin amb els centrecampistes defensius, quan un equip juga, crea i fa espectacle, té totes les possibilitats d'acabar guanyant. El Madrid, molt millor amb l'entrada d'Özil. El Rayo, valent, ha deixat clar que la seva il·lusió no és només el seu únic argument.

Eufòria madridista // Agències

La primera part ha començat de la pitjor forma possible pels de Mourinho. Als 16 segons ja havia marcat el Rayo, gràcies a una errada de Lass Diarra al centre del camp, que ha deixat la pilota morta a Tamudo. El català ha xutat, i després de l'aturada de Casillas, el rebot l'ha aprofitat Michu per afusellar. Un minut, i ja s'ensumava una catàstrofe al Bernabéu.

El pitjor de tot és que la situació no semblava poder millorar. El Rayo tenia una altra ocasió amb Lass (l'extrem) i el Madrid no jugava a res. La característica que més destacava entre els jugadors blancs era la falta de confiança, que els impedia crear joc. Els aficionats s'estaven impacientant, i Mourinho vivia pràcticament dins el camp.

Llavors, el portuguès ha pres una decisió: morir amb les botes posades. Ha tret Lass i ha donat entrada a Özil, admetent així un error en l'alineació inicial. Aquest ha estat el fet clau del partit: Kaka', que estava sent el millor del seus, ja tenia un company de jocs. Els dos mitja-puntes han començat a associar-se i el Madrid s'ha apoderat de seguida de la pilota i el partit. D'aquí s'extreuen dues conclusions: una, que els bons han de jugar sempre, i dos, que no sempre calen centrecampistes defensius per mantenir l'equilibri de l'equip.

Com era d'esperar, el madrid ha acabat marcant. En una contra, Kaka' ha assistit Cristiano per a que aquest anotés per sota

El Rayo ha posat en problemes als blancs // Agències

de les cames de Dani Hernández. I just abans del descans, en una jugada d'estratègia, Xabi Alonso ha tret una falta que ha rematat tot sol Ramos, deixant la pilota morta per a que Higuaín marqués. 2-1, i el madrid havia curat la seva ferida.

A sobre, la segona part ha començat acabant de cicatritzar la ferida: penal de Movilla sobre Kaka', i segon gol de Cristiano. El partit ja estava encarrilat, l'equip s'havia reconciliat amb la grada i València i Santander eren cosa del passat... o no tant. Els fantasmes s'havien quedat al Bernabéu i han decidit tornar a aparèixer quan, en un córner, Michu s'ha fet amb una pilota morta a l'àrea i ha posat el 3-2 al marcador. Els fantasmes fins i tot han organitzat una festa quan Di María, que ja tenia una groga, ha tocat una pilota en la mà, auto-expulsant-se així. El Rayo, que ha donat la cara durant tot el partit, demanava un moment d'atenció per demostrar que ni molt menys són carn de segona.

Mourinho, que havia suspès amb l'onze inicial, ha aconseguit arribar a l'aprovat amb la segona tanda de canvis. Reaccionant ràpidament a l'expulsió, ha donat entrada a Khedira i Benzema, que han donat equilibri a l'equip. Gràcies a això, fins i tot amb 10 han estat molt millors els blancs.

A partir d'aquí, tot ha estat un monòleg madridista, que ha acabat anotant tres gols més. El quart  ha vingut en un córner que ha rematat de forma acrobàtica Varane, que amb el taló ha fet el seu primer gol amb la samarreta merengue. El cinquè ha estat fruit d'una jugada col·lectiva finalitzada per Benzema, que després d'una passada d'Özil ha fet un xut ajustat al pal. El sisè ha estat de penal, provocat per Cristiano. El propi Ronaldo ha posat el marcador final de 6-2, confirmant així el seu hat-trick. Així doncs, partit boig, vibrant que deixa els tres punts a casa.

Fitxa tècnica

Reial Madrid: Casillas; Ramos, Varane, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Lass (Özil 30'); cristiano, Kaka' (Khedira 58'), Di María; Higuaín (Benzema 58').

Rayo Vallecano: Dani Hernández; Tito, Arribas, Figueras, Casado; Movilla, Javi Fuego, Michu (Trashorras 68'); Piti (Pacheco 67'), Lass, Tamudo (Delibasic 55').

Gols: 0-1 Michu 1', 1-1 Cristiano 38', 2-1 Higuaín 45+1', 3-1 Cristiano 50', 3-2 Michu 54', 4-2 Varane 66', 5-2 Benzema 72', 6-2 Cristiano 83'.

Àrbitre: Paradas Romero. Col·legi andalús. Ha amonestat a Arribas, Movilla, Lass i Dani Hernández pels visitants. Ha expulsat Di María per doble groga pels locals.

Incidències: Santiago Bernabéu, pràcticament ple. Juan José Cobo, vigent campió de la Vuelta a Espanya, ha fet la sacada d'honor.

Comparteix i comenta

En portada