El lleó es menja el tigre (5-0)

Àngel Bravo - 25/09/2011, 00:06

Un Barça-Atlètic de Madrid és una reconeguda promesa d’espectacle de gols. Incentivat enguany per la bona ratxa que estan tenint els principals golejadors (Falcao i Messi), ambdós amb 5 gols abans del partit, avui, però, el cert és que el  “Lleó” Messi s’ha cruspit el “Tigre” Falcao amb tres queixalades, o el que és el mateix, amb un hat trick. Un primer gol de Villa, i un gol en pròpia de Miranda, han completat la maneta del Camp Nou.

 

Messi celebra un dels gols. Foto: Agències

"Ánimo Ibi. Muchoooo!!" era el que posava a la samarreta que els jugadors del Barça han mostrat abans d'iniciar-se el partit, en clara solidaritat amb la trista lesió d'Afellay. Un partit al qual la directiva ha arribat justa per causa de l'assemblea de compromissaris, on s’han aprovat les tres qüestions blaugranes que el Barça tenia damunt la taula: el tabac a l'estadi, la Grada Jove, i el manteniment de la Qatar Foundation.

Així, el xiulet de Delgado Ferreiro ha obert el teló a un partit d'entrada vibrant, ja que els primers cinc minuts han ofert el primer córner matalasser, un cop de cap desviat de Sergio Busquets i un xut al travesser de Tiago. Amb tot, el Barça s'ha anat apoderant de la possessió progressivament, i de resultes ha arribat ja al minut vuitè el primer gol del partit, de les botes de David Villa, que, en rebre una mil·limetrada passada de Xavi que supera Perea, fa un retall formidable a Miranda per acabar obrint el marcador. L’Atlètic no s’ha rendit, però sols ha pogut ser testimoni de la superioritat blaugrana en els 90 minuts.

Pedro ha pogut fer el segon al minut 12 en una jugada calcada al primer gol, amb passada però per la banda dreta. La lamentació no ha estat gaire prolongada pel canari ja que al cap de tres minuts ha arribat el gol en pròpia de Miranda, a conseqüència d'una bona combinació en atac del mateix Pedro amb Leo Messi. Així, els aficionats culers han vist recompensada la seva resistència a la forta cortina d'aigua que ha caigut al camp amb un recital blaugrana que ha continuat amb el gol de Messi del minut 25, un potent xut amb l'esquerra al primer pal de Curtois. Val a dir que a la jugada prèvia al gol, el conjunt blaugrana ha arribat a tenir una possessió seguida de dos minuts i mig. A la resta de la primera part encara s'ha vist una gran ocasió de Thiago, després d'escapar per velocitat per la banda esquerra, i un altre travesser, aquest cop de Cesc Fàbregas al minut 40 buscant la vaselina des de fora de l'àrea.

L'Atlètic ha afrontat el segon temps amb una mentalitat serena, conscient que el marcador amb tres en contra els exigia més possessió. Així, Turan, que havia acabat d'entrar al terreny de joc, ha fet un avís d'inconformisme  amb una assistència amb l’interior que s’ha passejat per davant la porteria de Valdés. Els roig-i-blancs han creat més joc però s’han topat amb una defensa renovada per l’entrada de Piqué i amb un Barça que  ha seguit amb la mateixa dinàmica de joc que el primer temps, amb arribades molt incisives com la de Villa al 21 a passada de Leo Messi.

Amb una targeta groga a Piqué, ha parat de ploure, i els matalassers podien haver reduit distàncies amb el xut de falta. De tota manera, l'únic que ha aconseguit és la contra brutal de Messi, que ha travesat el camp fins a a crear una falta a la vora de l’area. El xut ha fregat el pal, però el segon gol de l'argentí entraria al cap de 10 minuts després d'una gran incursió en diagonal a l'àrea de Curtois, un gol que l'ha fet empatar al pitxitxi de CR7. Gabi ha pogut fer el de l’honor al 38, en un partit molt tranquil pels de Pep Guardiola, que abans d'entrar al vestidor ha pogut celebrar el tercer de Messi al 92. L'Atlètic de Madrid trepitjava la gespa en qualitat d’equip menys golejat, i avui ha sortit a cop de maneta.

 

Fitxa del partit:

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal (Maxwell, 80'), Busquets (Piqué, 53’), Xavi, Tiago, Cesc (Keita, 72’), Messi, Villa i Pedro.

Atlètic de Madrid: Curtois Perea, Godín, Miranda, Antonio Lopez, Mario Suárez (Turan, 45’), Tiago (Adrián, 80'), Gabi, Reyes (Salvio, 45’), Diego i Falcao.

Gols: Villa (8'), Miranda (pp, 15'), Messi (25'), Messi (77'), Messi (92')

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro (Col·legi de Biscaia). Ha tret la groga a Piqué (70’) i a Perea (71’).

Comparteix i comenta

En portada