L'Espanyol paga la inexperiència (3-1)

Bernat Marrè - 25/09/2011, 19:09

El Llevant no ha estat millor que l’Espanyol, però ha tirat d’experiència i il·lusió per aconseguir la seva tercera victòria consecutiva, que el situa en posicions de Lliga de Campions. Els dos gols de penal de Rubén Suárez i el golàs de Barkero han fet inútil el primer gol d’Héctor Moreno amb l’Espanyol. Els pericos han acabat amb nou jugadors per les expulsions de Amat i Pandiani

La parella Moreno-Amat no ha funcionat // Agències

Segueix la dependència de l’Espanyol a Cornellà-El Prat, on la setmana que ve rebrà al Madrid. Els blanc i blaus han pagat la falta d’experiència davant d’un rival que ha esperat les seves escasses oportunitats per seguir amb la seva increïble dinàmica de resultats: nou punts en els tres últims partits. L’Espanyol ha pecat d’immaduresa en un partit tan travat, i fins i tot Pandiani ha perdut els papers al protagonitzar una agressió sobre Nano, que li ha costat l’expulsió.

Com és habitual, l’Espanyol ha sortit poc intens davant un Llevant amb les idees molt més clares. Els dos equips han abusat durant els primers minuts de pilotes llargues als seus homes més ràpids, Thievy i Koné, però ha estat el malià el que ha causat més perill a la poc contundent defensa blanc i blava.

La tònica apàtica de l’Espanyol ha estat castigada amb el primer gol del Llevant, en el minut tretze de partit. Clar i innecessari penal de Rui Fonte sobre Juanlu, que no ha fallat Rubén Suárez tot i que Cristian Álvarez ha encertat la direcció de la pilota.

Fruit del gol, el Llevant ha endarrerit la línia de pressió i l’Espanyol ha començat a crear perill amb Sergio García, Verdú i Thievy com a homes més actius. La ocasió més clara ha anat a càrrec de Sergió García, que després de desfer-se de Ballesteros amb un retall, ha xutat excessivament creuat. Tot l’encert que havia tingut el Llevant en les poques ocasions de les que havia disposat, li ha faltat a l’Espanyol, que no ha pogut amb la voluntat i l’experiència de la defensa granota, liderada per Ballesteros.

A la segona part, Pochettino ha donat entrada a Álvaro, substituint a Riu Fonte, que en cap moment ha entrat al partit. L’Espanyol ha sortit amb ganes de esmenar els primers minuts de joc, i ha buscat la porteria rival amb més insistència que encert. Però quan més a prop de l’empat estava l’Espanyol, una obstrucció d’Amat a Rubén Suárez dins de l’àrea ha estat castigada amb penal i expulsió del català, ja que el granota era l’últim home. El mateix Rubén Suárez s’ha encarregat de transformar el penal tot i que novament Crisitan ha estat a punt de desviar la pena màxima.

Després del nou cop del Llevant, Pochettino ha donat entrada a Màrquez i a

Thievy no ha pogut amb Ballesteros // Agències

Pandiani per intentar remuntar un partit del qual mereixia més. Els canvis han resultat, i després d’un xut en semi errada de l’uruguaià, Héctor Moreno, entrant al segon pal, ha retallat distàncies al marcador. L’alegria dels pericos desplaçats al Ciutat de València ha durat poc, ja que Barkero, amb un precís xut a l’esquadra de Cristian Álvarez, ha sentenciat definitivament el partit.

Fins el final dels noranta minuts, només una acció rellevant. Expulsió de Pandiani, que es perdrà el partit davant del Madrid, per un cop de cap de l’uruguaià a Nano. El Llevant no ha volgut fer més sang a un Espanyol rendit, i s’ha limitat a deixar passar el temps.

Amb aquesta victòria, la tercera consecutiva, el Llevant es situa tercer, el que suposa el millor inici de temporada de l’equip granota. L’Espanyol segueix amb el malefici fora de casa, ja que no guanya com a visitant des de el passat 23 de gener, i es situa onzè amb sis punts. La setmana que ve rebran al Madrid a Cornellà-ElPrat,en una ocasió immillorable per tornar a il·lusionar a l’aficionat perico, que comença a lamentar una mala planificació esportiva durant el passat estiu.

 

Fitxa tècnica

Llevant: Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Valdo, Rubén (Barkero, m.66), Juanlu (Pallardó, m.76) i Koné (Aranda, m.75).

Espanyol: Cristian Álvarez, Javi López, Amat, Héctor Moreno, Didac, Rui Fonte, Forlín, Romaric (Javi Márquez, m.63), Verdú, Thievy (Pandiani, m.63) i Sergio García.

Gols: 1-0 Rubén Suárez (12'). 2-0 Rubén Suárez (56') . 2-1 Moreno (73').  3-1 Barkero (76').

Àrbitre: Pérez Lasa (C. basc) ha amonestat al local Juanlu, i als visitants Rui Fonte, Forlín, Sergio García i Javi Márquez. Ha expulsat als visitants Amat i Pandiani.

Comparteix i comenta

En portada