Mark Cavendish es proclama campió del món

Miquel López-Egea - 25/09/2011, 17:10

Mark Cavenidish, campió del món (Agències).

El britànic Mark Cavenidsh no ha fallat en aquesta data tant important al calendari. Era un dels preferits i no ha estat per menys, gràcies a la seva velocitat ha pogut guanyar en un esprint davant de Matther Goss, segon, i de Andre Geeipel, tercer, a la prova en ruta del Mundial de Ciclisme a Copenhague. Durant tota la carrera la selecció britànica ha estat controlant el pilot tota l’estona, juntament amb els italians, nord americans i alemanys. Els britànics, amb Chris Froome i Bradley Wiggins, segon i tercer a la darrera edició de La Vuelta, han controlat tots els detalls per no fallar.

La prova d’avui ha estat protagonitzada per la previsible escapada en un circuit pla i avorrit. Han estat sis corredors, entre ells Pablo Lastras, que ho han intentat durant 200 quilòmetres. Un esforç que ha donat espectacle i emoció però ha estat en va. El pilot, amb una velocitat excepcional, ha reduït els vuit minuts d’avantatge i finalment els aventurers  han estat absorbits. Després, hi ha hagut alguns petits atacs, entre ells el de Voeckler, però no han tingut èxit.

Per altra banda, Óscar Freire no ha pogut aconseguir el seu quart mundial, en part també perquè dos dels seus gregaris, Luis León Sánchez i el mallorquí Vicent Reynes han caigut i no l’han pogut tapar. D’aquesta manera, tampoc s’ha pogut veure al noruec Thor Husvod en la lluita pel títol ja que s’ha vist també implicat en aquesta caiguda al quilòmetre 186 i s’ha tallat.

Així, com ja era d’esperar, Cavendish, amb el seus 26 anys ha afegit un altre títol al seu palmarès. A més de les 20 etapes al Tour, 7 al Giro, 3 a la -Vuelta i una Milan – San Remo. Unes cames que valen molt.

L'esprint de Cavendish

YouTube Preview Image

Comparteix i comenta

En portada