PSG, Lió i Toulouse comparteixen el liderat

Sergi Pagès - 26/09/2011, 08:41

Tots tres equips encapçalen la classificació empatats a punts i desbanquen al Montpeller del liderat, que va caure a casa contra el PSG. El Lió es va refer de la última derrota i va derrotar clarament el Bordeus. El Lille i el Marsella són la creu de la jornada: ambdós van empatar rebent un gol en els minuts de descompte.

Nou canvi de líder al capdavant de la lliga francesa, on el Montpeller va perdre la seva posició de privilegi envers tres equips: el PSG, l’Olympique de Lió i el Toulouse. Els parisencs van refermar la seva candidatura al títol amb una victòria de pes al camp del Montpeller, on Pastore va brillar per sobre de tota la resta. El Lió, per la seva part, es va refer de la derrota patida entre setmana vencent al Girondins de Bordeus. L’actual campió, el Lille, va sumar un nou empat i ja en són quatre de consecutius sumant totes les competicions. El mateix resultat va signar el Marsella, que tot i la victòria entre setmana, no acaba de millorar i segueix en la zona baixa de la taula.

 

Pastore va aconseguir un doblet contra el Montpeller

Cop d’autoritat del PSG

Victòria de prestigi dels parisencs davant del Montpeller, que arribava com a líder de la lliga francesa. El PSG, liderat per un extraordinari Javier Pastore, va passar per sobre d’un dels millors conjunts del campionat. El partit no va decebre i va complir totes les expectatives, amb una primera meitat de gran nivell, que es va desequilibrar amb el primer gol parisenc, obra de Gameiro. Sense temps per reaccionar, el Montpeller encaixaria un segon i definitiu gol abans del descans, obra de Pastore. En la represa, el PSG va gestionar a la perfecció l’avantatge aconseguit davant d’un Montpeller al que li fallaven les forces. Pastore, en els minuts finals, marcaria el tercer i últim gol del PSG.

 

Gomis s'està carregant l'equip a l'esquena

Gomis segueix tirant del Lió

L’absència de Lisandro López per lesió ha descobert en Bafétimbi Gomis a un autèntic depredador de l’àrea, un vertader killer. Amb dos gols davant del Girondins de Bordeus (en porta 4 en 4 partits), va tornar a ser decisiu per a què l’Olympique de Lió sumés tres importants punts. Des de l'inici, l’equip de Bordeus no va oferir cap tipus de resistència i va encaixar dos gols abans de la mitja hora, tots dos de Gomis. Sense capacitat de reacció, va encaixar el tercer després del descans, obra del brasiler Michel Bastos. Només el visitant Modeste, de penal, va poder maquillar el resultat a cinc minuts pel final. El Lió confirma el seu bon estat de forma i es consolida en la zona alta de la taula, empatat a punts amb el líder.

 

El Lorient va empatar en el últim minut

El Lille perd dos punts al darrer minut

Davant del Lorient, l’actual campió francès va encadenar el seu quart empat consecutiu sumant Lliga i Champions. No obstant, un bon inici de partit del Lille feia pensar que es trencaria la dinàmica, i més quan Joe Cole, amb un golàs, avançava als locals passada la mitja hora. Tant en el final de la primera com en l’inici de la segona part, les ocasions es repetien a la porteria del Lorient, que estava sent superat clarament pel Lille. Però amb el pas dels minuts els locals van recular i a pensar en no encaixar gol. En la darrera jugada del descompte, un gol afortunat de Monnet-Paquet aconseguia pel Lorient un empat totalment immerescut. Per la seva part, el Lille veu com la història es repeteix i ja és a sis punts del liderat.

 

Decepció en els jugadors del Marsella

El Marsella no millora

Un gol en del darrer instant de partit va privar al Marsella de sumar la seva segona victòria de la temporada davant de l’humil Valenciennes. Els marsellesos s’havien avançat al quart d’hora gràcies a un gol de cap del central Diawara, que havia rematat a la perfecció un servei de falta. Quan tot estava de cara, el Marsella es quedava amb deu al fil del descans per expulsió de Fanni, que havia comés penal. El Valenciennes va errar el penal, però no va cessar en l’intent i durant tota la segona meitat va assetjar la porteria de Mandanda. El porter va fer diverses intervencions de mèrit però no va poder fer res quan, en l’últim sospir del partit, Sáez empatava el matx.

 

 

Comparteix i comenta

En portada