FK BATE Borisov: Exotisme bielorús

Eduard Corredor Cairó - 27/09/2011, 07:24

El FC Barcelona s'enfronta a un equip desconegut i poc experimentat a Europa. Tot i així, tenen sort de visitar-lo quan encara no fa gaire fred ja que sinó el clima és un bon aliat pels equips del nord.  Els homes de Pep Guardiola estan obligats a gunayar, ja que després del primer partit el grup està igualat. Sembla que a partir d'aquesta segona jornada les diferències es començaran a notar.

Plantilla del BATE Borisov / Agències

El proper dimecres 28 de Setembre el FC Barcelona viatjarà a Borisov (Bielorússia) per enfrontar-se al FK BATE Borisov. El Barça realitzarà així el seu primer desplaçament en aquesta Champions, on intenta revalidar el títol.

Després de l'empat davant l'AC Milà en la primera jornada, els blaugranes estan obligats a vèncer.

BATE-Juventus del 2008 / UEFA.com

Dades del club

L'entitat bielorussa es va fundar al 1973, i després de desaparèixer durant uns quants anys, es va refundar al 1996. El seu patrocinador principal és BATE (empresa d'equipaments electrònics per automòbils i tractors de Borisov) i forma part del nom del club.

Esportivament, el BATE es va convertir al 2008 en el primer club bielorús en participar a la fase de grups de la Lliga de Campions. En aquesta primera participació, el van eliminar al quedar enquadrat amb el Reial Madrid, Juventus i el Zenit; tot i així va aconseguir crear-los més problemes dels previstos, arribant a empatar els dos partits contra els italians i un contra el Zenit.

El palamarès en àmbit nacional  d'aquest club és espectacular. Després d'arribar a la primera divisió al 1998, quan va quedar subcampió, va guanyar les lligues del 1999, 2002, 2006, 2007, 2008, 2009 i 2010, a més la Copa de 2006 i 2010.

Imatges del primer partit d'aquesta Champions (fcbate.by

L'equip

L'equip bielorús és un complert desconegutpel futbol europeu. La majoria de jugadors de la plantilla són nacionals, i conformen l'estructura bàsica de la selecció bielorussa. Completen l'equip dos brasilers que juguen a l'atac i els serbis Kezman i Simic.

El seu entrenador és Viktar Hancharenka, també bielorús i sense experiència fora del seu país.

Les tàctiques que utilitza l'equip en la lliga domèstica no tenen res a veure amb la que farà servir contra els homes de Pep Guardiola, per tant, els blaugranes no tenen cap referència. Se suposa que els bielorussos jugaran a la defensiva, acumulant molts homes a radera i intentaran aconseguir alguna contra o pilota aturada per donar la sorpresa.

En el primer partit d'aquesta lligueta de la Champions, els bielorussos van empatar, mostrant en moments un bon joc i molta velocitat en el seu joc.

Serbi Kezman en l'últim partit de Lliga / fcbate.by

Mateja Kezman, l'estrella

El davanter serbi Mateja Kezman és l'home referència d'aquest club modest. El ja experimentat jugador, que el trobem actualment en aquesta lliga bielorussa, ha passat per moltes de les grans lligues europees guanyat-se així el sobre nom de rodamóns. En tots els clubs on ha estat (Partizán, PSV, Chelsea, At. de Madrid, Fenerbahçe, PSG, i Zenit, a més del South Xina) ha aportat gols.

És un davanter centre alt i fort. Amb la pilota als peus no destaca, però té una rematada potent i molta capacitat per desmarcar-se. El serbi és un autèntic depredador de l'àrea.

Ha obtingut moltes distincions personals com a màxim golejador de moltes lligues, però destaquem la Bota d'Or de la temporada 2002/2003 amb el PSV.  A més, al estar en tants equips, Kezman acumula un palmarès important amb: la Lliga de Sèrbia, l'Eredivise en dues ocasions, la Turkcell Super Lig, la Premier, la Lliga Francesa i la Copa de França, i la Super Copa d'Holanda i Anglaterra (Comunity Shield).

Seguiment del partit

El partit es podrà veure per GolTV, i també podeu seguir l'evolució del partit a través del twitter d'esportiu.catComparteix i comenta

En portada