La morbositat la posa Cruyff

Albert Morillas - 27/09/2011, 12:07

Tranquils, l'entrenador de l'Ajax segueix sent l'exculé Frank De Boer. L'etern 14 holandès farà la seva tornada al Santiago Bernabéu com a membre consultiu de la junta ajaccied. I podem dir que és una pena, ja que no em negaran que un duel Cruyff-Mourinho hauria estat emocionant. En qualsevol cas, el portuguès tampoc estarà a la banqueta: segueix sancionat i el substituirà Karanka. L'equip holandès ja no és el que era, però un Madrid-Ajax sempre serà un clàssic europeu.

Tots dos equips són molt ofensius // Arxiu

Com arriben?

A Madrid el karma està més relaxat.. La victòria contra el Rayo, si bé va incloure un esglai inicial, ha ajudat a tancar la mala ratxa de joc i resultats. Si hi sumem l'assemblea de socis, on el madridisme es va mostrar netament favorable a Florentino i Mourinho, es pot dir que ara equip i afició remen en una mateixa direcció.

Pel que fa a la situació esportiva, el Madrid té la intenció de tancar la seva classificació pels vuitens quan abans millor. Això passa per fer del Bernabéu un fortí europeu. Per a aquesta missió torna a una convocatòria Carvalho, que no va ser contra el Rayo per unes molèsties, i debuta Altintop, lesionat fins ara. Això si, tot apunta a que el turc no disposarà de minuts encara. Finalment, per pal·liar les baixes en el lateral esquerre (Marcelo sancionat, Coentrao lesionat), Mourinho ha convocat Nacho, del filial.

Pel que fa a l'Ajax, l'equip blanc-i-roig està invicte a l'Eredivisie, i a la primera jornada de la Champions va rapinyar un empat amb el Lió. Mantenint la seva invariable aposta per la cantera i el joc ofensiu, els holandesos presenten un onze molt jove. Això es deu a que, en massa ocasions, els jugadors que destaquen volen a lligues més potents. Per això, l'Ajax ha perdut molt cartell a Europa, fins al punt d'entrar al sorteig en el tercer bombo. A sobre, des de l'any passat, han perdut les seves estrelles més rutilants: Suárez i Stekelenburg. Ara entre les seves promeses destaca Eriksen, que analitzem en aquest mateix diari. El jove centrecampista posarà la màgia, tota vegada que Sighthorsson serà la referència ofensiva. També cal recordar a Van der Wiel, lateral dret que ha estat relacionat en moltes vegades amb els grans d'Europa.

Alineacions

Les incògnites del Madrid es presenten sobretot a la defensa, a causa de les baixes de Pepe, Marcelo i Coentrao. Així, tot apunta a que Arbeloa jugarà de lateral esquerre A més, la parella de centrals estarà entre Carvalho, Albiol i Varane, partint els dos primers amb avantatge. Amb Khedira disponible, sembla que no hi ha dubtes de qui serà l'acompanyant de Xabi Alonso al doble pivot. A la mitja punta, podria ser que Kaka' repetís com a titular. Per tant, amb un 4-2-3-1, l'alineació podria ser: Casillas; Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Kaka', Cristiano; Benzema.

L'Ajax, per la seva banda, no proposarà pas un partit a la defensiva, i farà gal·la del seu joc vistós i vertical. Els d'Amsterdam no tenen baixes de rellevància, així que podrien fer servir el seu onze de gal·la, un 4-3-3 format per: Vermeer; Van der Wiel, Verthongen, Alderweireld, Anita; Janssen, De Jong, Eriksen; Sulejmani, Boerrigter, Sighthorsson.

Comparteix i comenta

En portada