Massa Barça per a la Penya (54-94)

Álvaro López - 27/09/2011, 01:07

El Barça Regal va aconseguir la seva quinzena Lliga Catalana després de passar per sobre al nou FIATC Joventut. El bloc experimentat que forma el conjunt de Xavi Pascual, les baixes i el poc coneixement dels jugadors verd-i-negres i la gran superioritat dels blaugrana sota dels cèrcols van ser les claus de la victòria.

 

Un quart. Això va ser el que va poder plantar cara una jove Penya davant el campió de la passada Lliga ACB. Que actualment, les diferències entre Barça i Joventut són grans no és cap secret (sobretot econòmiques). Però els 40 punts de diferència al final del partit és un cop dur per als de Badalona. Malgrat els intents del Baça per marxar ràpidament en el marcador (4-11, min.5) de la mà de Boniface N'Dong (7 punts al priner quart), els homes de Salva Maldonado van aconseguir deixar l'empat a 18 al final dels primers deu minuts. Semblava mentida després de perdre 8 pilotes i que el Barça no fallés cap dels seus tirs de dos punts.

Al segon parcial, el FIATC Joventut va continuar cometent els mateixos errors i, aquest cop, el Barça Regal no va perdonar (18-30, min.14). En aquest moment van aparèixer els llençadors verd-i-negres, que amb dos triples consecutius de Derrick Obasohan i David Jelinek, apropaven al seu equip. Però el primer triple culé, de l'MVP europeu Joan Carles Navarro, tornava a posar les coses al seu lloc (24-35, min. 16). Fins a 16 pilotes va perdre el conjunt badaloní abans del descans. Aquest fet i la notòria falta de rodatge d'un equip quasi nou i amb baixes importants (els veterans Henk Norel i Pere Tomàs) deixava a la Penya 17 punts a sota a la fi de la primera part (32-49).

Si algú esperava que l'equip de Xavi Pascual es relaxés a la repressa, anava molt errat. La intensitat blaugrana no va fer més que anar augmentant les diferències, davant un Joventut que s'anava apagant cada cop més. Almenys, vam poder veure a nous talents de l'inacabable planter del Joventut de Badalona. Àlex Barrera, Àlex Suárez i, sobretot, Marko Todorovic, dels millors jugadors en la final catalana. Al final, 40 punts de diferència que serveixen per a que el nou FIATC Joventut acabi de perfilar l'equip i així saber millor què és el que ha de treballar Salva Maldonado, i de motivant per al Barça Regal que el proper cap de setmana ja disputa una altra competició: la Supercopa Endesa a Bilbao.

Comparteix i comenta

En portada