Mor l'exblaugrana Chus Pereda als 73 anys

Marcel Sanromà - 27/09/2011, 10:55

El qui fou jugador del Barça entre 1961 i 1969 ha mort aquesta matinada de dimarts als 73 anys, víctima d'un càncer que ell mateix va anunciar que sofria just després que el Barça guanyés la Champions a Wembley el maig passat.

Chus Pereda, al centre, amb Eusebio (e) i Julio Alberto (d), en una imatge recent // Arxiu

Pereda va ser un dels herois de la final de l'Eurocopa que Espanya va guanyar a la Unió Soviètica el 1964, amb un gol i una assistència a Marcelino en aquella final que va suposar el primer títol per a la selecció espanyola.

En les vuit temporades que va jugar al Barça, Jesús 'Chus' Pereda va jugar 312 partits, i va fer 107 gols. Abans, el jugador nascut a Medina de Pomar (Castella i Lleó) va jugar al Valladolid i al Sevilla, i també al Reial Madrid, la temporada 1957/58, quan va guanyar la seva única lliga i la Copa d'Europa.

Amb el Barça va guanyar la Copa de Fires de 1966 i la Copa del Generalísimo, el 1963 i el 1968. A més, va ser tècnic de categories inferiors de la selecció espanyola. El 1988 va aconseguir l'Eurocopa sub-16, i tres anys abans, el subcampionat del món amb la sub-20, on hi havia jugadors com Unzué o Goikoetxea.

Comparteix i comenta

En portada