Massa Barça per un BATE intimidat des l'inici (0-5)

Albert Bermúdez - 28/09/2011, 22:40

El Barça ha superat passivament i amb massa facilitat un BATE que ha plantejat un molt mal partit, i és que no han estat capaços de plantar cara ni donar sensació de perill. Ni tan sols el primer gol encaixat ha canviat la manera de fer dels bielorussos. A més, el porter Hutar ha tingut un matx molt desafortunat, que ha facilitat dos dels cinc gols visitants.

Messi ha marcat dos gols // Agències

El plantejament defensiu del BATE s’ha basat en situar deu jugadors defensant i Kezman a pescar pilotes per jugar al contraatac. Però el plantejament no ha estat massa efectiu, i és que una bona centrada d’Alves per Messi, que entrava des de la segona línia, l’ha rematat Valadzko al fons de la seva porteria. Mèrit del brasiler, que ha centrat de manera perfecta. A més, dos minuts més tard, Villa s’ha quedat sol prop del vèrtex de l’àrea gran i ha fet una bona centrada per Pedro, que ha aprofitat la mala sortida del porter par rematar de cap per sobre seu.

Els dos gols del Barça han tingut una influència nul·la en el plantejament del BATE, que s’ha seguit tancant al complet i buscant un contraatac impossible per Kezman. L’ex de l’Atlètic de Madrid s’ha sentit sol i impotent davant Puyol i Mascherano, que han estat prou correctes en defensa. Una nova errada de Hutar, que hauria d’haver atrapat una centrada de Pedro sense perill, ha propiciat el tercer gol del Barça, aquest obra de Messi, que ha estat llest quan se li ha escapat la pilota al porter del BATE i ha rematat de cap. D’aquells gols que hom no és capaç ni de celebrar degut a l’increïble pífia de Hutar. Amb 0-3 s’ha arribat a la mitja part, sense emoció, sense esforç i, ni tan sols, seriositat.

A la segona part el BATE, si més no, ha pressionat més amunt i ha avançat línies, fet que ha donat més vida al partit, ja que el Barça ha hagut d’estar més fresc mentalment per construir millors jugades. Al minut55, haarribat el primer gol decent del partit, obra de Messi, que ha recollit dins l’àrea una passada de Dani Alves i ha xutat molt potent l’escaire dret de la porteria de Hutar. Amb aquest gol, Messi iguala la xifra històrica d'anotació de Kubala, segon màxim golejador per darrere de César. De gols n’haurien pogut marcar més, però no ha estat fins al 89 que Villa ha anotat el cinquè i definitiu, en una pressió del mateix jugador que, guanyant per quatre gols, ha tingut el valor de seguir pressionant.

BATE Borisov: Hutar; Valadzko, Bordachey, Simic, Filipenka, Kontsevoi, Bressan (Kurlovich81’), Olekhnovitz, Baga, Rudik (Aleksiyan59’); i Kezman (Skavysh56’)

FC Barcelona: Valdés; Alves, Mascherano, Puyol, Abidal (Adriano 60’); Keita, Xavi (Cesc59’), Thiago; Villa, Pedro (Maxwell68’), Messi

Gols: 0-1 Volodko (p.p. 19’); 0-2 Pedro (21’) 0-3 Messi (38’); 0-4 Messi (55’) 0-5 Villa (89’)

L’àrbitre ha amonestat Simic pel BATE Borisov i Alves pel FC Barcelona.

Comparteix i comenta

En portada