Prova de foc contra l'excés de confiança

Albert Bermúdez - 28/09/2011, 11:55

El Barça busca avui (20.45 - GolTV) la primera victòria en Lliga de Campions després d'empatar a la primera jornada contra el Milan. Els de Guardiola són conscients que no pel fet que el BATE Borisov sigui considerat un equip fluix l'equip es pot relaxar. Puyol i Piqué podrien tornar a ser la parella titular de centrals 8 mesos després.

El Barça n'ha après dels partits contra el Rubin // Arxiu

Tots els equips del grup H van empatar el primer partit de Lliga de Campions (Plzen 1-1 BATE i Barça 2-2 Milan). D'aquesta manera, la situació és gairebé la mateixa que en la primera jornada, però Barça i Milan ja han esquivat l'enfrontament fort. És el primer enfrontament en la història entre BATE i Barça, però els bielorrussos ja coneixen l'amarg gust de la derrota contra dos equips de la Lliga Espanyola. S'han enfrontat dues vegades al Reial Madrid i dues al Vila-real, sumant així un total de quatre derrotes, alguna d'elles contundent.

El partit no es juga a Borisov, sinó a la capital Minsk, ja que l'estadi d'aquest modest equip de l'est d'Europa no compleix els requisits que demana la UEFA per jugar els partits de la màxima competició europea (ni en aforament mínim, ni en enllumenat, ni en accessos a l'estadi ni en acomodament del vestuari). Que el Dinamo de Minsk hagi cedit el seu terreny de joc al BATE els estalviarà una multa de més de 250.000 euros.

El Barça vol guanyar també per dedicar una victòria a l'exjugador Chus Herrera, qui va morir ahir als 73 anys.

El retorn de la parella Puyol-Piqué

Vuit mesos després, la parella de centrals amb la qual el Barça ha jugat durant tres anys (aquest serà el qual) i que amb la seva presència només ha perdut 3 partits (dos d'ells sense res en joc) podria tornar a la titularitat. Tanmateix podria no ser així, ja que Piqué no està encara al 100% i Puyol va tornar fa poc a l'equip després de més de mig any arrossegant una dura lesió.

L'experiència de Kazan

El Barça es va enfrontar en les dues edicions anteriors de Lliga de Campions al Rubin Kazan (Rússia), un equip desconegut a nivell europeu i que arribava com la ventafocs de la fase de grups del Barça. Tanmateix, en quatre enfrontaments, el Rubin ha aconseguit una victòria i dos empats contra els de Guardiola, per només una victòria blaugrana en el darrer dels partits. Per això Mascherano va fer ahir una crida a la modèstia i a la necessitat d'estar concentrats i motivats, independentment del rival. Cert és que el Barça és el clar favorit per guanyar el partit d'avui, però no es dóna el partit per guanyat perquè seria un greu error.

L'àrbitre del partit serà l'alemany Manuel Gräfe.

Comparteix i comenta

En portada