El Barça segueix guanyant en les NextGen Series (4-1)

Eduard Corredor Cairó - 29/09/2011, 22:20

Mini Estadi amb el Camp Nou de fons /Eduard Corredor

Futbol desenfadat, frenètic i emocionant

Nova victòria blaugrana en la competició

Aquest vespre al Mini Estadi s'han enfrontat el FC Barcelona i l'Olympique Marsella en categoria juvenil. El partit pertany a la 3era jornada de la competició europea de les NextGen Series, la Champions juvenil. En un escenari immillorable, al costat del Camp Nou on aviat molts d'aquests jugadors hi seran habituals, ambdós conjunts han ofert un magnífic espectacle davant d'una tribuna plena.

Amb el resultat del partit, 4-1, els blaugranes gairebé s'asseguren el bitllet per la següent fase. Tres victòries en tres partits.

Sort blaugrana, nervis francesos

Com és típic en els partits de competicions europees, el partit ha començat puntualment. Tots dos equips han sortit cohibits per l'escenari i la competició, però en la primera jugada d'atac, els d'Òscar Garcia han aconseguit avançar-se.

El gol ha arribat després d'una bona jugada de Babunski que ha centrat des de l'esquerra, la pilota se li ha escapat al porter Fabri Julien i ha quedat morta dins l'àrea; el ràpid extrem Ernesto Cornejo ha marcat a porteria buida.

Aquest gol ha fet despertar a tots dos equips, que a partir de llavors han començat a combinar i jugar com saben. Han començat a succeir-se les jugades personals, les llargues combinacions blaugranes, els ràpids contra-atacs francesos, entrades, protestes...

Els plats s'assemblen a les olles

Frase feta que il·lustra el que ha passat a partir del minut 20, quan els juvenils blaugranes s'han començat ha assemblar al primer equip. Després d'uns minuts on els dos equips han jugat d'igual a igual, el Barça s'ha fet amb el control de la pilota. En aquest moment, a l'Olympique de Marsella no li ha quedat altre que aprofitar la seva velocitat per sortir a la contra. Els blaugranes han creat bones ocasions, però que no han aconseguit materialitzar; per la seva banda els francesos han portat perill amb xuts des de lluny.

El partit ha passat per diverses fases, però en la majoria, els juvenils blaugranes dominaven la possessió. La defensa francesa no inspirava confiança, en canvi la blaugrana semblava més sòlida, gairebé inexpugnable.

Jugada a pilota aturada /Eduard Corredor

En el primer minut de la segona part, el blaugrana Jean Marie Dongou ha ampliat el resultat. El davanter s'ha desmarcat de manera brillant i quan ha rebut la pilota ha encarat el porter, que no ha pogut fer res per atrapar la pilota.

Després d'aquest gol, com en la primera part, hi hagut uns minuts d'intents marsellesos que han acabat amb el segon gol del camerunès Dongou (segon gol per a ell). Aquest segon gol ha arribat després d'un córner servit per Grimaldo des de l'esquerra.

El partit s'ha endurit llavors, amb entrades dures sobretot per part francesa. Aquesta duresa ha acabat amb una picabaralla al mig del camp després d'una entrada sobre Dongou. L'àrbitre del partit, el català Raúl Calle, ha amonestat a Ernesto i un jugador de l'Olympique.

Revolució francesa, bé, marsellesa

Després dels primers minuts de la segona part, de clar domini blaugrana, els marsellesos han començat a fer-se amb el ritme del partit. En un córner, el defensa Alde Baptiste ha pogut rematar superant el porter Bañuz que poc ha pogut fer. El gol ha donat ànims als jugadors francesos, que s'han deixat anar del tot i s'han bolcat a l'atac. Han explotat les seves millors armes, potència i velocitat, i han tingut ocasió d'anotar en més d'una ocasió.

Jugadors blaugranes a destacar

Ernesto Cornejo /Eduard Corredor

Sergi Ayala: Central típic del Barça, és alt i ràpid, hàbil amb la pilota els peus, i amb una col·locació molt bona.

Grimaldo: lateral esquerra molt jove, fins i tot per la categoria, molt ràpid i molt treballador per l'equip. Sap quan incorporar-se a l'atac, quan defensar, quan entrar i quan esperar.

Patri: migcampista que ha jugat avui de pivot defensiu. Bona col·locació i cervell de l'equip. Fa jugar l'equip i dóna velocitat al joc.

Miguel Ángel: Cervell avançat de l'equip. Aporta ordre a l'atac blaugrana. Té visió de joc i bon toc de pilota.

Ernesto Cornejo: Jugador molt ràpid, que recorda a Gerard Deulofeu. Hàbil i amb gol, es desmarca amb facilitat i permet obrir el joc

Jean Marie Dongou: El davanter camerunès ha anotat un hattrick. Ha demostrat facilitat en la definició i velocitat en al desmarcada. Un 9 de futur.

FITXA TÈCNICA

FCBarcelona: M.Bañuz, Bakoyoc, Grimaldo, Bagnack, Ayala, Patri, Ernesto (Cristian 65'), S.Samper, J.M.Dongou, Miguel Ángel (Pol Calvet 81'), Babunski (J.Quintillà 70'). Entrenats per Òscar Garcia

O.Marsella: F.Julien, A.Laurent, A.Gaël, A.Baptiste, A.Larry, B.Moman (R.Jonathan 75'), M.Florian, D.Oumar (T.Aliser 86'), E.Auram(A.Rafinidine 67'), T.Wesley, A.Najib. Entrenats per Stambouli Henri

Gols: 1-0 Ernesto Cornejo (3'), 2-0 Jean Marie Dongou (46', 57', 90'), 3-1 Alde Baptiste (64')

Àrbitre: Raúl Calle Martínez del col·legi català, ha amonestat al local Ernesto Cornejo(58'), i als visitants Adonian Gaël (22'), Alde Baptiste (58') i Enukidze Auram (63')

Incidències: Mini Estadi davant d'unes 500 persones. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de Chus Pereda. Han presenciat el partit els jugadors del B Rafa Alcántara, Carmona, Kiko Femenia i Gerard Deulofeu.

Comparteix i comenta

En portada