Comença la Supercopa ACB amb el clàssic i el derbi basc

Marc Fontrodona - 30/09/2011, 14:21

Què millor que un derbi i el clàssic per obrir la temporada basquetbolística a nivell estatal. Avui es juguen les semifinals de la Supercopa ACB. La competició l'obre el derbi basc per excel·lència d'aquestes últimes temporades, entre el Bizkaia Bilbao Basket i el Caja Laboral, a les 19:00h. (Teledeporte i Forta). Després, el clàssic dels clàssics entre Barça Regal i Reial Madrid, a les 21:30h. (Teledeporte).

El Bilbao Arena fins i tot s'ha ampliat // Agències

L’orgull basc

Si una semifinal promet l’altre no es queda endarrere. S’enfrontaran el Bilbao, amfitrió del torneig, i el Caja Laboral, reforçat a corre-cuita per la maledicció de les lesions. L’efecte Miribilla pot tornar a ser un factor important. Hi ha hagut força canvis en els dos equips.

El Caja Laboral ha perdut als seus dos puntals interiors, Batista i Barac, i han arribat tocada la botzina, Serpahin, francès de 2’06 i Dorsey, un pivot nord-americà amb una gran condició atlètica. Però el fitxatge estrella ha estat el de Reggie Williams, una ametralladora sense aturador, de qui Don Nelson va dir que “té un do especial”. 9’3 punts ha promitjat la passada temporada als Golden State de l’NBA amb un espectacular 43% en triples. Per suplir la baixa de Huertas han fitxat a un vell roquer que retorna, Pablo Prigioni, que buscarà l’estabilitat de parella oblidada en el jove francès Thomas Heurtel. A més, San Emeterio i Teletovic continuen sent els puntals de l'equip juntament amb un Pau Ribas mol entonat a la pretemporada amb 15 punts de mitjana.

La sensació de la temporada passada, el Bilbao, té l'oportunitat de seguir fent història. I davant de la seva afició. Per intentar-ho, els bascos s'han reforçat amb l'ex capità del Barça Roger Grimau, l'il·lustre veterà Kakiouzis (34 anys), l'ex NBA Raül López (lesionat per aquest partit) i l'ex madridista D'or Fischer. Sens dubte, tres fitxatges que vénen a reforçar una plantilla que ja era molt i molt completa. Mumbrú i Jackson seran altre cop els referents ofensius dels de Katsikaris. Donaran guerra.

L’aspirant amenaça
Dues dinàmiques, un punt de trobada. El Barça és un equip fet que tot i perdre jugadors com Ricky, Morris, Grimau, Lakovic o Basile s’ha sabut reforçar, i de quina manera. El primer, un jugador total, versàtil i guanyador, Chuck Eidson. L’aler nord-americà és un jugador letal, un dels millors 3 d’Europa que ha fet 13’8 punts de mitja a la pretemporada. El que haurà de suplir la marxa de Rubio serà el millor base de la passada temporada ACB, Marcelinho Huertas. Quasi res. Rabaseda torna per ocupar un rol secundari i Wallace ha estat l’escollit per la posició d’aler-pivot.

No ens hem d’oblidar també de Pete Mickeal, un reforç de luxe per aquesta temporada. Queda una plantilla sense fisures, amb 12 jugadors titulars. Amb Navarro com a capità voldran tornar a repetir el bon inici de l’any passat, quan van guanyar Lliga Catalana a l'estil piconadora i Supercopa ACB i sumar la tercera Supercopa consecutiva.

I al davant tindran l’etern rival, reforçat fins a les dents, disposat a destronar el Barça. Carroll, el màxim anotador de la pasada ACB, que ho ha estat també de la pretemporada, lidera un Madrid renovat. Sobretot amb Rudy Fernandez, la flamant estrella del Madrid que està entre cotons i que finalment no participarà. El joc exterior queda completat amb la incorporació de Martynas Pocius, un tres potent que promet. La tralla està assegurada, sobretot quan a Jayce Carroll li arriba la inspiració. Xavi Pascual tractarà d’ofegar-lo defensant les sortides dels bloquejos, el tir per excel·lència del nord-americà.

El que no cambia són els bases i els interiors. Llull i S. Rodríguez continuaran tenint el timó de l’equip, potser el seu punt més feble. Llull es mostra passat de revolucions per exercir de base i Sergio encara no s’ha trobat amb si mateix en el club blanc. Velicovick i Begic guanyaran protagonisme entre els homes alts i estan destinats a ser els escuders de luxe de Reyes, Tomic i la realitat Mirotic. Amb aquests fitxatges Pablo Laso té una plantilla explosiva, temible, capaç del millor i el pitjor.

 

Comparteix i comenta

En portada