Navarro esprinta per la final (74-70)

Ricard Camprubí - 01/10/2011, 00:36

Navarro ha decantat el partit

El Barça Regal ho ha tornat a fer. Ha derrotat a l’etern rival altre cop i s’ha classificat per la final de la Supercopa que disputarà contra el Caja Laboral, vencedor del duel basc. Navarro ha despertat en el darrer quart amb 10 punts i ha sigut l’artífex de la victòria blaugrana amb l’ajuda de Lorbek (15 p.). Carroll i Pocius han deixat molt bones sensacions, però tot i l’escapada blanca del tercer quart, l’esprint final de Navarro i la defensa han decidit. 

El segon torneig oficial de la temporada ens deparava una semifinal entre els dos aspirants a l’ACB i eterns rivals, Barça i Madrid. Un equip cohesionat i un equip en construcció. El conjunt blaugrana ha estat qui ha pres primer la capdavantera amb un 6-0 inicial. Els dos equips han demostrat que tot just es troben a les beceroles de la temporada i que encara estan lluny del seu millor nivell, amb imprecisions pels dos bàndols.

La intensitat tampoc ha abundat en l’inici del matx. El Barça trobava de la mà de Huertas i Lorbek punts fàcils a la zona i de primeres enfilaven l’avantatge fins als 9 punts (13-4). 21-13 a la fi del primer quart i el Madrid encara no havia sortit del vestidor, amb el novell Pocius com a únic encertat.

L'aspirant presenta oposicions

Al xou de Huertas i Lorbek s’hi ha afegit Ndong. De fet entre els tres duien 19 dels 33 punts, just en l’instant en què la diferència augmentava fins als 12 (33-21). Aquí el Madrid ha pujat les línies en defensa i el cèrcol s’ha convertit en una olla diminuta pels homes de Pascual. Navarro encara tenia el 0 en la casella d’anotació mentre Llull aconseguia el camí dels triples, 2 en els minuts finals del segon quart, i un parcial de 2-12 que catapultava els de Laso a només 2 punts del Barça (35-33).

A la bona defensa del Madrid s’hi ha sumat una altre que havia estat desaparegut, Jaycee Carroll, una inesgotable font de talent, un tirador pur. Mickeal, lluny del seu millor nivell físic no solucionava i Lorbek era qui assumia la butlleta de la responsabilitat.

El Barça havia passat de recordar pallisses passades a l’etern rival, a veure’s enfonsat en el marcador i contra les cordes ben entrat el tercer quart, sense rebots ni líders (46-54). La darrera jugada del quart ha estat l’exemple de l’empenta blanca, rebot de Carroll després d’errar, i cistella. La final pintava negre pels blaugrana, sense trobar la tecla del joc col·lectiu (només 9 assistències en tot el partit).

La fórmula: Navarro i la defensa

Els darrers minuts del Madrid han estat el joc dels disbarats

Un crack mai se sap quan es pot entonar. Pot estar 30 minuts desaparegut, amb un 0/8 en tirs de camp. Pot estar desquiciat amb els àrbitres. Però els grans jugadors acostumen a aparèixer quan més se’ls necessita. I Navarro ho ha tornat a fer. Dues contres consecutives de la bomba situaven el 56-58 en el marcador. Sense joc interior, el Madrid patia horrors per anotar, en part per la bona defensa de Pascual.

Navarro ha fet el segon i definitiu esprint. del 60-65 a falta de 3:30, al 68-65. 4 punts més que sumats amb els de Huertas i Lorbek clavaven un parcial definitiu de 8-0 que esvaïa la capdavantera blanca. El Madrid s’ha diluit com el sucre del tallat, com un glaçó a plena llum del dia. Només 12 punts en el darrer quart i moltes errades. A voltes el matx semblava el joc dels despropòsits. A la fi 74-70 i la mirada posada en la final contra el Caja Laboral.

Barcelona Regal (21+14+17+22): Huertas (13), Navarro (12), Eidson (5), Lorbek (15) y Ndong (9) -cinc inicial-; Sada (-), Ingles (2), Mickael (1), Wallace (8) i Vázquez (9).

Real Madrid (13+20+25+12): Llull (12), Pocius (14), Suárez (4), Velickovic (4) y Begic (8) -cinc inicial-; Sergio Rodríguez (4), Carroll (14), Mirotic (-), Reyes (2) i Tomic (8).

Comparteix i comenta

En portada