Osasuna i Mallorca empaten en un duel d'alts i baixos (2-2)

Marcel Sanromà - 01/10/2011, 20:12

Estrany partit al Reyno de Navarra. Osasuna i Mallorca han empatat en un partit amb anades i vingudes, imprecisió, nervis i moviola arbitral. Tan estrany ha estat que els dos gols dels dos equips s'han calcat. Dos de cap, els dos a la sortida d'un còrner de Raúl García pels rojillos i dos de Tomer Hemed de penal pels bermellones.

Lamah amb Bigas // Agències

Els primers vint minuts de partit han estat absolutament insuportables. És el temps que ha trigat el Mallorca en disposar de dues ocasions gairebé consecutives que haurien pogut situar el marcador a favor seu. No ha estat així fins al minut 32, després d'un clar penal de Flaño a l'israelià Hemed. L'osasunista ha de donar gràcies de no haver vist la vermella, però Hemed ha transformat la pena màxima en el gol visitant pel 0-1.

Osasuna buscava solucions i no les trobava, i tant és així que Mendilíbar ha optat per retirar el lateral finès Raitala per donar entrada a Nekounam abans del descans per buscar més circulació al centre del camp. El resultat no ha estat palpable d'entrada, però abans del descans, Raúl García ha rematat completament sol un còrner al fons de la xarxa. 1-1.

Raúl García, autor de dos gols // Agències

Diuen que els gols just abans o després del descans són gols "psicològics", i deu ser cert, perquè Osasuna ha sortit més animat a la segona meitat, mentre que el Mallorca que dirigia en aquesta ocasió Miquel Àngel Nadal no acaba de recuperar el seu espai. Un nou còrner ha donat pas al 2-1, de nou obra de Raúl Garcia, i de nou de cap, tot i que aquest cop més esforçat en la rematada. Esclatava d'alegria el Reyno de Navarra.

Han arribat aleshores els millors minuts dels locals, que trenaven amb comoditat al centre del camp, i tot l'esforç d'Hemed a la primera part semblava esvair-se a la segona. I quan Velasco Carballo ha estat rigurosíssim a l'hora d'expulsar Nsue, tot semblava acabat pels insulars. Però les oscil·lacions de joc, i els capricis de l'esport, han tornat a fer presència, i el Mallorca s'ha tret la son de les orelles i ha començat a pressionar i recuperar el domini del joc.

Nadal i Mendilíbar se saluden // Agències

Osasuna conservava el marcador a favor tot i que es veia més arraconat, però una errada de passarell de Lamah, molt més hàbil i útil en atac que en defensa, ha donat de nou l'alternativa als visitants. Trepitjada per darrera a Alfaro i penal. I gol. De nou, d'Hemed, que tornava a reivindicar-se.

En els darrers deu minuts, el joc s'ha esbojarrat encara més, les anades i vingudes han augmentat, de la mà de la imprecisió, que ha condemnat Osasuna a conformar-se amb l'empat. El Mallorca ja signava, i Miquel Àngel Nadal salva el seu experiment a la banqueta balear. Els aficionats locals s'han queixat pels dos penals assenyalats en contra, però té més motius per criticar l'arbitratge el Mallorca, que ha vist una vermella qüestionable.

Fitxa tècnica:

Osasuna: Andrés Fernández, Marc Bertran, Rubén, Miguel Flaño (Lolo, '46), Raitala (Nekounam, '39), Puñal, Raúl García, Cejudo, Nino, Lamah i Kike Sola (Lekic, '82).

Mallorca: Aouate, Zuiverloon, Chico, Ramis, Bigas, Martó, Gonzalo Castro (Pereira, '75), Pina (Joao Víctor, '85), Nsue, Hemed i Víctor (Alfaro, '69).

Gols: 0-1 ('33), Hemed, de penal. 1-1 ('46), Raúl García, a la sortida d'un còrner. 2-1 ('58), Raúl García, a la sortida d'un còrner. 2-2 ('79), Hemed, de penal.

Arbitratge: Velasco Carballo (col·legi madrileny), ha amonestat els locals Flaño ('32) i Lamah ('78) i els visitants Pina ('4), Hemed ('70) i Aouate ('91). Ha expulsat el visitant Nsue amb vermella directa ('71).

Comparteix i comenta

En portada