Sporting de Gijón: Un equip que no ha començat bé

Eduard Corredor Cairó - 01/10/2011, 12:00

El FC Barcelona s'enfrontarà demà diumenge a l'Sporting de Gijón, cuer de la Primera Divisió després de 6 jornades, al Molinón. El partit es disputarà a les 8 del vespre, i serà retransmès per C+; també el podreu seguir pel Twitter d'esportiu.cat. L'equip asturià no ha guanyat cap partit aquesta temporada, i només n'ha empatat un; contra el Barça ho té complicat per fer-ho. Davant seu tindran els homes de Guardiola, que arriben a ritme de golejada, després de dos 5 a 0 consecutius (At. de Madrid i BATE)

L'Sporting de Gijón és un equip que ha canviat poc respecte l'any passat, ja que ha tingut 4 baixes i ha incorporat 3 jugadors. Tot i així, alguns dels que han marxat eren peces clau a l'equip de Preciado, que un any més segueix a la banqueta asturiana i ja en van 5. En els primers partits de lliga no han estat encertats i no han tingut la sort de cara, això fa que els trobem a l'última posició de la classificació, però de ben segur que remontaran.

Manuel Preciado /Arxiu

L'entrenador

El responsable d'aquest equip és Manuel Preciado. El càntabre va arribar al club al 2006, després de passar per molts equips espanyols com ara el Llevant o el Ràcing.

L'any passat, alguns medis el van acusar de "deixar-se guanyar" pel Barça presentant un equip ple de suplents. Com és habitual en ell, va fer un seguit de rodes de premsa plenes de declaracions sinceres, sense pèls a la llengua i donant titulars a dojo.

Preciado és un entrenador treballador i carismàtic de la Primera divisió. Quan es posa radera un micròfon és sincer i no es reprimeix per a res, sempre  diu les coses tal com són sense fixar-se massa en les formes; sense anar més lluny, a la roda premsa d'ahir per anunciar que no li agradava tancar-se a radera però que contra el Barça és el que s'ha de fer va dir: "No soy "amarrategui", pero tampoco gilipollas". També conegut per ser un dels entrenadors que fuma a la banqueta al mig d'un partit, cosa que ja no és gaire habitual als terrenys de joc, però ho havia estat.

La tàctica

Jose Ángel sportinguista amb Bojan / Agències

Els asturians acostumen a jugar amb 4-2-3-1  o un 4-4-2 amb doble pibot, sempre molt ordenat. L'equip és un bloc compacte i disciplinat, defensen bé i els agrada sortir amb velocitat. Es senten còmodes jugant al contra-atac i defensant gairebé dins l'àrea.

Analitzant els efectius sportinguistes cal destacar: A la porteria, que hi trobem, com és habitual les últimes temporades, a Juan Pablo.

En defensa, cal mencionar la baixa de José Ángel, que va sonar amb insistència pel Barça però finalment, va marxar cap a Roma. En aquesta línia també hi ha un exblaugrana, el central Botía que és un fix a les alineacions blanc-i-vermelles.

En el doble pivot, o al mig del camp (depèn del partit) hi trobem l'experimentat Rivera. A la mitja punta hi trobem a de las Cuevas i Ayoze, jugadors ràpids que permeten contres ràpides.

David Villa amb la samarreta de l'Sporting /Arxiu

Finalment, a la punta d'atac hi trobem jugadors tan experimentats com Bilic, Nacho Novo, Sangoy; o el ràpid David Barral. En aquesta línia, aquest any ha arribat al club Trejo que l'any passat va estar cedit al Rayo Vallecano i va dur a terme una molt bona temporada.

El retorn de Villa

Els partits contra l'Sporting de Gijón sempre són especials pel davanter blaugrana, ja que s'enfronta al club on es va formar i on va debutar. Sempre és emocinant tornar a casa.

Comparteix i comenta

En portada