Supercopa blaugrana: Navarro torna a dominar (73-82)

Ricard Camprubí - 01/10/2011, 20:22

Ndong ha començat la temporada en forma

I el segon títol consecutiu de Supercopa ja és a les mans del Barça. El Baskonia s’ha desinflat en un quart final de dejavu. Navarro ha marcat la pauta del partit i amb 24 punts ha estat designat MVP de la competició. La parella Prigioni-Teletovic s’ha quedat sola en els moments clau, i un 4-20 de parcial en els darrers minuts del matx ha sigut un esglaó insalvable.

Un altre cop es tornaven a veure les cares. Els dos grans dominadors del bàsquet estatal es disputaven el 1r títol oficial de la temporada. Però a aquestes alçades la poca preparació fa d’aquest, un partit de pretemporada, on les imprecisions sovintegen més del normal. En aquest inici de partit el que ha mancat ha estat intensitat defensiva.

14 punts del Caja Laboral en 3 minuts i mig i ja s’estirava de 6 (14-8). Però la pretemporada també propicia un joc a batzegades, per la lògica adaptació dels nous i dels tornats de l’Europeu, encara sense el descans necessari. En la resta de minuts només 6. Huertas ha aparegut per remuntar, però sobretot Navarro. 9 punts del santfeliuenc que avançaven el Barça per primer cop (18-20) i Vazquez rematava el primer quart avançant els blaugrana per 5 (20-25).

El Barça però no acabava de trobar la regularitat i el Bakonia ha tornat el parcial, aquest cop de 10-0 (30-27), amb 6 pèrdues del Barça. Teletovic ho jugava tot, 20 minuts sense descans, amb 9 punts a la mitja part, on el Bakonia recuperava la capdavantera (42-38).

Ndong i Navarro culminen el dejavu 

El tercer quart ha estat d’impàs, on els atacs s’han imposat a les defenses. El nivell de concentració ha disminuït i les cistelles fàcils s’han succeït. Ndong, un dels jugadors més en forma d’aquest inici de temporada del Barça Regal, s’ha imposat com a dominador de la zona, i amb 12 de valoració en el quart, ha estat el pal de paller del joc blaugrana.

Huertas ha estat un dels destacats amb 11 punts

Amb contraatacs per les dues bandes ha aparegut l’espectacularitat. Seraphin ha volat i tot seguit Ndong li ha tornat la jugada. 57-58 al final del tercer quart i tot per decidir en el darrer.

Prigioni, inèdit fins aleshores, ha aparegut per provocar el dejavu indesitjat, la remuntada èpica. 8 punts seguits del veterà base argentí tornaven a col·locar el mateix marcador que al partit d’ahir del Barça, 65-60, 5 punts avall en un moment crucial. Navarro hi ha tornat, i amb 8 punts seguits, molt ben secundat per Ndong, han tornat a bloquejar els circuits del rival per endossar-li un 4-20 (69-80) de parcial en els darrers 6 minuts de partit fins al 73-84 final.

Ivanovic, desesperat sense trobar la solució, sense ritme. Han tornat a desaparèixer, com el Madrid a la semifinal. La piconadora blaugrana és infal·lible. Sense fer dos grans partits, encara buscant l’adaptació perfecte, ja té dos títols més al sarró, igual que la temporada passada. Ha derrotat per conquistar la Supercopa als dos màxims rivals reforçats fins a les dents per fer la competència.

Comparteix i comenta

En portada