ATM? (0-0)

Àngel Bravo - 02/10/2011, 21:36

Autèntic clàssic de la Lliga, remake de la final de Copa del Rei del 2010, l’Atlètic-Sevilla ha fet retrobar el tècnic Gregorio Manzano amb el seu exequip. Amb tot, avui el Vicente Calderón no ha acollit cap gol, i sí molta fricció entre madrilenys i andalusos, materialitzada amb deu targetes grogues, i un retrat irregular del conjunt local que, tot i protagonitzar el perill, no ha aconseguit encara despertar el tigre que té a dins per estabilitzar-se en la zona alta de la taula.

Gregorio Manzano s'ha enfrontat contra el seu exequip. Foto: Arxiu

L’Estadi Vicente Calderón ha fet un ple d’espectadors amb aquest Atlètic de Madrid-Sevilla, el dia en què celebrava els 45 anys de la seva inauguració. Amb tot, si bé en intensitat, la promesa d’espectacle no s’ha vist satisfeta en forma de gols.

Inicis elèctrics sobre la gespa, obvi en dos equips que busquen la posessió, que obren camp en atac i que tanquen escletxes en defensa. Amb tot, l’Atlètic de Madrid, que ha pressionat ben amunt per tenir al més aviat posible el control de la pilota, ha estat el clar dominador de la primera part. La primera oportunitat, així, ha estat de Reyes als cinc minuts, amb un xut potent amb la dreta, però centrat i fàcil per Varas. I cinc minuts clavats més tard, el madrileny l'ha tornat a tenir després d’una bona jugada de combinació de Silvio i Diego, però Reyes l'ha rematat desviada per poc a la dreta de Varas. Els roig-i-blancs han protagonitzat la resta d'arribades del primer temps, que ha acabat, però, amb molta fricció, retratada amb 7 targetes grogues. Els dos Diegos (Rivas dels locals, Perotti pels visitants) han estat els destacats dels primers quaranta-cinc minuts.

La segona part no ha ofert canvis de jugadors però sí de joc, ja que Navas, juntament amb Ivan Rakitic, han creat al minut 50 tot el perill sevillista que no havien ni ensumat en tot el primer temps. Les tornes, així, s’han equil·librat entre locals i visitants. Dos minuts més tard, però, ha hagut la jugada polèmica del partit: una falta sobre Diego a la vora de l’àrea del Sevilla, que semblava pitar-se, és en canvi reconsiderada per Indiano Mallenco, que aplica la llei de l’avantatge en veure que la pilota és en botes de l’Atlètic. Amb tot, el gest de l’àrbitre fa que Diego i companyia es despisti a favor de Manu del Moral, que s'apodera de l'esfèrica i protagonitza una contra espectacular en direcció a Curtois. L’u contra u és d’infart matalasser però el porter belga aconsegueix imposar-se, i doblement, ja que Kanouté remata infructuosament el rebot. El Sevilla, amb aquestes, ha avisat a l’Atlètic, i ha tingut més arribades. Al quart d’hora, però, el tigre Falcao, que dormia a la gespa, ha tingut un parell d'ocasions que han fet brogir l'afició i han inflat les espectatives dels dos bàndols. L'agressió roig-i-blanca ha obligat, així, al tècnic del Sevilla a moure fitxa, fent entrar Negredo per Kanouté i esperant el cop de sort. L'Atlètic, però, ha seguit insistint, recobrant el domini fins als batecs finals del partit.

Amb l’ix a la travessa, l’Atlètic de Madrid obté 8 punts i segueix sense encaixar cap gol a casa, i el Sevilla, amb 11, continua sense perdre. Amb tot, els andalusos hauran de seguir lluitant per reinvindicar-se com a europeus, mentre que els roig-i-blancs tenen els deures de suprimir interrogants i retrobar-se amb la constància a la que aspira amb la nova plantilla.

Fitxa del Partit:

Estadi: Vicente Calderón, gairebé ple, el dia en què se cel·lebra el 45è aniversari de la inauguració de l’estadi, que passarà a “pitjor vida” substituit pel de La Peineta.

Atlètic de Madrid: Curtois, Domínguez, Silvio, Godín, Suárez, Tiago (Gabi, 66’), Diego, Arda Turán, Reyes (Salvio, 75’), Falcao, Filipe Luis.

Sevilla: Varas, Coke, Cáceres, Navarro, Navas, Ivan Rakitic (Campaña, 72’), Manu del Moral (Armenteros, 83’), Canouté (Negredo, 75’), Perotti, Medel, Spahic.

Àrbitre: Undiano Mallenco ha tingut feina, ha tret 10 targetes grogues: Kanouté (7’), Arda Turán (15’), Coke (25’), Silvio (31’), Medel (34’), Manu del Moral (41’), Spahic (42’), Godín (56’), Suárez (69’), Domínguez (88’).

Comparteix i comenta

En portada