Campions de llegenda en el millor escenari

Pau López - 02/10/2011, 14:25

La selecció espanyola ha eixamplat encara més la seva llegenda aquesta passada nit aconseguint el seu quart mundial consecutiu, el quinzè a les vitrines. Però el que dóna un valor extra a aquest torneig és el paisatge. La roja s’ha alçat campiona en un pavelló Aldo Cantoni en ebullició, amb 8.000 seguidors de l’albiceleste fent de l’escenari una olla de grills. 

Panadero celebrant un gol // RFEP

Els homes de Feriche van començar fent el més difícil: avançar-se al marcador. I ho van fer per partida doble mitjançant a Mia Ordeig i Torra. Encara que un vell conegut, David Paéz, que ha defensat tants anys l’elàstica blaugrana, va retallar distàncies abans del descans gràcies a l’alta intensitat imposada pels locals.

La tornada dels vestuaris va dur un miratge a la pista. Bargalló, el millor jugador de pista del campionat, va tornar a folgar la diferència a dos gols. I malgrat que Pablito Álvarez va batre Trabal el mateix minut, la qualitat individual de Panadero i Gil va permetre establir el 5 a 2 a l’electrònic en un tancar i obrir d’ulls.  A partir d'aleshores Espanya es va dedicar a gestionar el seu avantatge amb llargues possessions. Argentina, tanmateix, va posar la por al cos als catalans gràcies a la complicitat dels àrbitres. Si no va materialitzar la remuntada és també gran mèrit de Guillem Trabal, que es va erigir líder de la defensa i va posar un candau a la porteria.

Luanda, seu del mundial 2013

L'assamblea general del CIRH va ratificar hores abans de l'inici de la final a la Federació Angolesa de Patinatge la responsabilitat d'organitzar el proper torneig mundial d'hoquei patins. Luanda, que no serà l'única seu, serà la primera ciutat africana que rep un campionat mundial d'hoquei patins.

 

Fitxa del partit

Espanya: Trabal, Gual, Ordeig, Bargalló i Torra - cinc inicial - Panadero, Gil

Argentina: Kenan, Emanuel Garcia, Reinaldo García, Ábalos i Álvarez - cinc inicial - Páez, Nicolía, Ordoñez

Gols: 1-0 Ordeig (4'), 2-0 Torra (8'), 2-1 Páez (13'), 3-1 Bargalló (23'), 3-2 Álvarez (23'), 4-2 Panadero (27'), 5-2 Gil (27'), 5-3 Álvarez (34'), 5-4 Emanuel García (39')

 

 

Comparteix i comenta

En portada