El raig blanc arriba a Cornellà-El Prat

Albert Morillas - 02/10/2011, 15:46

L'Espanyol no està sent l'equip més regular en l'inici de temporada, precisament, i el Madrid no és el millor rival per intentar-ho. Això si, Cornellà-El Prat és tot un fortí perico, i jugar amb la teva afició sempre és un plus. El Madrid arriba després de demostrar que, pel que fa als contracops, no té rival. L'ambient està força escalfat per culpa de la decisió de la directiva blanc-i-blava de prohibir les samarretes madridistes al camp.

Muralla perica contra Cristiano // Arxiu

Com arriben?

Si hi ha un equip que compleixi la màxima de ser fort a casa i baixar el ritme fora, és l'Espanyol. De moment porta dues victòries (Athlètic i Getafe, a Cornellà) i tres derrotes (Mallorca, Saragossa i Llevant, fora), i el cert és que l'equip no sembla tan fort com l'any passat. Les baixes de Luís García, Callejón i, especialment Osvaldo, l'atac perico ha quedat molt tocat, fins al punt de ser un dels equips menys golejadors de la Lliga BBVA. Els joves Álvaro Vázquez, Thievy i Rui Fonte no tenen experiència a Primera, deixant fins ara tot el pes del gol a Sergio García i Pandiani.

Per altra banda, la defensa també troba a faltar la solidesa de l'inici de l'era Pochettino. Héctor Moreno havia arribat per liderar-la, però certament no està tenint sort. Avui, l'esperança perica serà la de resistir l'asedi merengue i contraatacar aprofitant la velocitat de els seves bandes i la capacitat de Javi Márquez de llençar passades en llarg.

Pel que fa al bàndol madridista, la tranquilitat ha tornat a la casa blanca. Després de la tempesta pels fiascos a València i Santander, la contundència demostrada contra Rayo i Ajax han calmat a l'afició. Especialment amenaçant per l'Espanyol és el fet que Kaka hagi tornat amb força i formi una bona parella amb Özil. El Madrid no es pot permetre perdre pistonada amb el Barça, i sortirà amb els seus millors homes disponibles.

Alineacions

L'Espanyol perd per sanció a Pandiani i Amat, expulsats contra el Llevant, i a Álvaro Vázquez per un procés febril. Així, l'únic davanter centre disponible en el planter és Sergio García. Hi ha dubtes sobre qui jugarà a les bandes, on Thievy i Weiss tenen avantatge. Tampoc està clar si Pochettino sortirà amb un 4-2-3-1 o un 4-3-3 més defensiu per aturar les estampides merengues. Atenent al que hem vist durant la setmana, l'alineació podria ser un 4-3-3 amb: Cristian Álvarez; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Romaric, Baena, Javi Márquez; Verdú, Weiss, Sergio García.

El Madrid segueix amb la plaga de lesions a la defensa, on no hi seran Pepe, Coentrao ni Carvalho. Sahin segueix recuperant-se del genoll, Di María està sancionat (i ja és a l'Argentina per jugar amb la seva selecció) i Benzema no va acabar el partit de l'Ajax per molèsties musculars: no ha viatjat a Barcelona. Mourinho podria sortir amb el seu característic 4-2-3-1 amb: Casillas; Arbeloa, Ramos, Varane, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Özil, Kaka, Cristiano Ronaldo; Higuaín.

Comparteix i comenta

En portada