Llorente marca l’estil en el derbi basc (1-2)

Bernat Marrè - 02/10/2011, 16:40

Primer victòria de l’Athletic en un derbi atípic pel canvi d’estil futbolístic dels dos equips. L’Athletic, que segueix millorant, s’ha emportat merescudament els tres punts gràcies a dos gols de Llorente. Iñigo Martínez, des de el seu propi camp, ha aconseguit el gol local

Llorente, el protagonista del partit // Agències

Victòria justa de l’Athletic en el derbi basc, a Anoeta. L’equip de Bielsa comença a carburar, i tret dels primers minuts del segon temps, ha estat superior al seu rival en tots els àmbits del joc. Ja en el segon minut, Bravo s’ha hagut d’esforçar per aturar el primer avís de Llorente, que ha estat un perill constant per la defensa txurri urdin.

La posició de Javi Martinez com a central i la movilitat d’homes com Muniain, De Marcos i Susaeta ha facilitat el joc de toc que busca Bielsa, mentre que la Reial, sense la pilota tant necessària en l’estil de Montanier, no s’ha trobat còmode en cap moment.

La superioritat visitant ha tingut la seva recompensa en el minut trenta-tres de la primera part. Servei des de  la banda dreta de De Marcos que controla d’esquenes a porteria Llorente. Tot i la oposició de Demidov, l’espigat davanter aconsegueix girar-se per definir subtilment davant la sortida de Bravo. Magnífic i dificilíssim gol del davanter internacional, que feia justícia al marcador després del joc que havien ofert els dos equips.

Durant la mitja part, toc d’atenció de Montanier als seus homes, que han sortit a menjar-se als lleons al segon temps. Mica en mica, el camp s’ha inclinat cap a la porteria d’Iraizoz, que ha tingut que salvar al seu equip en més d’una ocasió. Tot i això, l’empat ha arribat gràcies a un gol antològic de Iñigo Martinez des de el seu propi camp, aprofitant la posició avançada de l’exporter de l’Espanyol.

Amb la Reial pletòrica confiança i l’Athletic empetitit per s'assetjament local, els txurri urdin han disposat de les millors oportunitat per emportar-se els tres punts, però ha estat el de sempre, Llorente, el que ha aprofitat una passada en llarg d’Amorebieta per avançar de nou els seus, amb un remat de primeres.

Aquest gol ha enfonsat definitivament els locals, i el partit s’ha alentit pel cansament lògic dels dos equips. Només l’entrada de Toquero ha afegit dinamisme al xoc, i el voluntariós davanter ha disposat de varies ocasions per sentenciar el xoc abans del final del partit.

 

Fitxa tècnica

Reial Societat: Bravo; Carlos Martínez, Demidov, Iñigo Martínez, Dela Bella; Illarramendi, Xabi Prieto, Griezmann (Joseba Llorente, min.82), Mariga, Zurutuza (Sarpong, min. 78); Agirretxe.

Athletic: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez (San José, min. 61), Amorebieta, Aurtenetxe; Gurpegi, Susaeta (Toquero, min. 87), De Marcos, Muniain, Gabilondo (Iturraspe, min. 58); Fernando Llorente.

Gols: 0-1, min. 33: Fernando Llorente. 1-1, min. 59: Iñigo Martínez. 1-2, min. 70: Fernando Llorente.

 

El primer gol de Llorente:

 

YouTube Preview Image

 

El golàs d'Iñigo Martínez i el segon de Llorente:

 

YouTube Preview Image

 

 

Comparteix i comenta

En portada