No haurien d'haver patit (0-1)

Albert Bermúdez - 02/10/2011, 21:56

Quan Adriano ha encetat el marcador al minut 11, semblava que el Barça no tindria problemes per resoldre el partit amb un parell de gols més, però les alegries no han arribat i els de Guardiola han arribat a patir al tram final del partit.

Els jugadors celebren el gol d'Adriano

Bon inici de partit del Barça, que ha buscat amb insistència el gol fins que l'ha trobat, en una doble ocasió que Xavi ha enviat al pal en primera instància, en un xut potent des de lluny, i Adriano ha rematat en el rebot al fons de la porteria. El Barça ha monopolitzat la pilota i ha controlat la possessió superant percentatges del 80%.

El plantejament tàctic de Guardiola ha estat novament sorprenent. En allò que semblava un aparent 4-3-3 amb Adriano a la defensa i Abidal de central, ha convertit el brasiler en extrem i Busquets de parella defensiva amb Mascherano. Per tant, es podria ben bé interpretar com un 3-3-4. Tanmateix, el plantejament defensiu mantenia 3 defenses, Busquets de pivot, Adriano i Thiago d'interiors i Xavi de migcentre.

La segona part no ha tingut res a veure amb la primera. En no perdonar, Preciado se l'ha jugat per intentar buscar l'empat i el Barça ha començat a cometre petits errors i imprecisions. Els visitants no han disposat de bones ocasions i Messi no ha pogut carregar amb tot el pes de l'equip, Xavi estava completament marcat i la seva presència ha estat més aviat poca. Fins i tot es podria dir que l'Sporting ha dominat el joc en alguns moments de la segona part. Messi i Busquets han estat el centre de la majoria d'entrades rebudes.

Per sort pels de Pep Guardiola, el Barça ha estat capaç d'aguantar el marcador. El Barça és el nou líder de Primera divisió empatat a punts amb el Llevant, mentre que l'Sporting segueix amb 1 punt.

Sporting: Juan Pablo; Lora, Botía, Iván Hernández, Canella; Rivera, Nacho Cases (Bilic 78'); Trejo (Ayoze 74'), André Castro, De las Cuevas; i Barral

FC Barcelona: Valdés; Alves, Mascherano, Abidal (Maxwell 55'); Xavi, Busquets, Thiago, Adriano (Keita 79'); Pedro (Piqué 55'), Villa i Messi

Gols: 0-1 Adriano (11');

L'àrbitre Clos Gómez ha amonestat els locals Nacho Cases i André Castro i els visitants Pedro i Busquets

Comparteix i comenta

En portada