Quan falla l'impensable (1-1)

Andreu Merino - 02/10/2011, 23:50

Història repetida, i per partida doble, la que s’ha viscut al Narcís Sala amb el derbi enfront el Badalona. Els escapulats han tornat a ser l’equip gairebé mediocre que baixa molt el seu rendiment lluny de l’estadi del Centenari i el Sant Andreu, una vegada més, ha vist com el seu joc no s’ha traduït en els punts que mereixia sobre el terreny de joc. I en aquesta ocasió, ha estat, més que mai, un error que ha costat massa car el que ha esgarrat tota la feina de noranta minuts. Quan semblava que els tres punts no s’escaparien, una badada de Morales, gairebé incomprensible, ha estat fatal i ha condemnat als andreuencs a un altre empat.

Ha estat un injust i dolorós final per a un equip que durant 80 minuts ha estat clarament superior al seu rival, recordem-ho tot un dels favorits per lluitar per la promoció. Més treballador al mig del camp, més actiu al davant i més segur al darrera. Així, el Badalona gairebé ni s’ha apropat al marc quatribarrat i, en canvi, els homes de Pere Belmonte han disposat d’un bon grapat d’accions de perill.

Ja en el primer temps, el Sant Andreu s’ha convertit en l’amo i senyor del partit. L’anticipació i el treball de Marc Martínez, ben acompanyat de Carroza a la zona medul·lar, la pressió de Marcos i Nákor en la sortida de la pilota del rival i una defensa molt atenta han permès dominar i controlar el joc. El primer avís arribava a pilota aturada, accions on també s’ha fet patir el rival. Era el minut 8 quan un córner picat per Marc Martínez i pentinat per Nákor al primer pal no ha pogut enviar-lo Xavi Jiménez al fons de la xarxa ja que la seva rematada de cap ha sortit desviada.

El domini quatribarrat s’ha mantingut, amb bones arribades, especialment per banda esquerra amb Quim Araujo i amb Arnau Tobella, i amb un Marcos sempre lluitador i emprenyador per a la defensa escapulada. De les botes del davanter han arribat dues noves opcions. Primer, amb un xut llunyà que el meta visitant ha tret amb una gran ma (27’) i al 31’ amb un cop de cap que ha repel·lit la fusta.

Després dels descans, i malgrat un tímid intent de Pugui (47’), el domini local ha continuat i, de fet, s’ha intensificat. Novament, el Badalona no ha existit en atac tret d’en comptades ocasions. En canvi, el Sant Andreu controlava el joc i la pilota i s’apropava amb perill. Li faltava només trobar la rematada. I aquesta arribaria al 73’. Marcos recull molt bé una pilota refusada per la defensa a la frontal, busca posició de xut i amb una rematada rasa i creuada sorprèn el meta visitant Marcos, que acumulava gairebé 600 minuts sense encaixat cap gol.

Només llavors ha despertat el Badalona. Els escapulats, a la desesperada, s’han bolcat a l’atac i li ha tocat al Sant Andreu defensar-se. Només ha cedit dues oportunitats, totes dues pel mateix home: Manga. Primer, la seva rematada ha tocat al travesser. Després, la sort s’ha aliat amb ell. La falta a la frontal semblava fàcil per a Morales que, però, s’ha menjat la pilota quan intentava refusar amb els punys. L’empat, l’injust empat, arribava al 90’, massa tard per poder reaccionar i evitar marxar de l’estadi amb la cara de tonto.

Camp: Narcís Sala. 1.000 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Moyano, Didac, Arnau, Marc, Carroza (Nando, 65’), Xavi Jiménez (Blanco, 72’), Quim Araujo, Nákor (Llobet, 82’) i Marcos.

Badalona: Marcos, Ferrón (Serramitja, 77’), Vázquez, Antonio Robles, César Soriano, Xavi Muñoz, Julián Robles, Pugui, Álex García (Manga, 70’), Manolo Bueno i Goikoetxea (Ceballos, 60’).

Àrbitre.: Bosch Domènech. T.G.:  Carroza, Nando, Llobet, Xavi Jiménez / Goikoetxea, Manga, César Soriano, Vázquez i Ceballos.

Gols: 1-0, Marcos (73’). 1-1, Manga (90’).

Comparteix i comenta

En portada