Definits els quarts de final del Mundial de rugbi

Marc Fontrodona - 03/10/2011, 11:31

Per POL CAMPRUBÍ // Finalment s’ha acabat la fase de grups del Mundial de Rugbi de Nova Zelanda.  Tot i que els classificats han estat els que s’esperava, no ha deixat d’haver-hi emoció fins l’última jornada. L’única sorpresa seria que Irlanda ha aconseguit liderar el seu grup, per sobre d’Austràlia, gràcies a la victòria que van aconseguir contra els “Wallabies”; i tampoc era gens clar, si seria Gal•les o Samoa qui es classificaria darrere Sud Àfrica, plaça que finalment s’han endut els gal•lesos. Tots els resultats, a la pàgina web del Mundial.

Nova Zelanda només guanya

Els All Blacks han acabat la fase de grups com a líders i compten els seus partits per victòries, a més han sumat tots els punts bonus d’atac per obtenir una màxima puntuació de 20. França, tot i la seva derrota contra Tonga en l’últim partit, passa com a segona de grup. Els oceànics van celebrar molt aquesta destacada victòria contra el quinze del gall, que a més els assegura una plaça directa al Mundial de 2015 a Anglaterra per ser tercers de grup. Canadà i Japó tanquen el grup amb 6 i 2 punts respectivament.

Argentina pateix per deixar fora Escòcia

Argentina va haver de patir fins a la segona part del seu últim partit contra Geòrgia per assegurar el seu pas a quarts. Amb un únic punt els valia, però una derrota per més de 7 punts els hagués deixat fora del torneig. Finalment van imposar-se als georgians fent inútil el punt bonus que havia aconseguit Escòcia contra Anglaterra. El quinze del cardo queda fora del torneig i s’haurà de conformar amb la classificació directa pel pròxim Mundial. Els líders del grup han estat els anglesos, que han guanyat tots els partits; Geòrgia ha acabat quarta i Romania tanca el grup sense haver puntuat.

Irlanda confirma el seu domini

La selecció del trèvol ha acabat confirmant el seu pas a quarts de final com a primera de grup, per sobre d’Austràlia, sense haver perdut ni empatat cap partit. Els homes de Declan Kidney han passat realitzant un gran joc. Austràlia doncs, es classifica com a segona de grup, sense patir per deixar enrere Itàlia, que ha acabat fent un paper força decent i es guanya una plaça directa per Anglaterra 2015. Estats Units i Rússia tanquen el grup amb 4 i 1 punts respectivament.

Samoa ha venut cara la seva eliminació // Agències

Samoa haurà d’esperar al proper Mundial

Al grup C s’han acabat classificant Sud Àfrica i Gal•les, per aquest ordre, per passar a quarts de final. Samoa, una de les seleccions que ha practicat un joc amb més espectacle, combinant potència i qualitat tècnica, es queda fora després d’haver perdut els seus partits contra els dos classificats, tot i posar les coses molt difícils. La veritat és que Sud Àfrica hagués pogut perdre tant contra gal•lesos com contra samoans, que van fer partits mereixedors de puntuar contra la campiona del món, però els Springboks van imposar els seus galons; tot i haver de suar molt per guanyar a Samoa en l’última jornada. Una llàstima pels oceànics, que almenys tenen plaça pel proper Mundial, però cal dir que Gal•les ha il•luminat amb un joc associatiu fantàstic també, i es mereix classificar-se. Tanquen el grup una decebedora Fiji, que només ha pogut guanyar a Namíbia, última sense sumar cap punt.

Els encreuaments de quarts seran Nova Zelanda – Argentina; Anglaterra – França; Austràlia - Sud Àfrica; i Gal•les – Irlanda. Es jugaran els dies 8 i 9 d’octubre. El quadre de la fase final queda dividit en hemisferis, de manera que només hi haurà un enfrontament entre nord i sud a la final. En qualsevol cas, ja comencem a tenir enfrontaments molt importants i igualats, i aquesta vegada ja són a vida o mort.

Links relacionats:

Espectacular inici del Mundial

L'ovalada ja vola a Nova Zelanda

Comparteix i comenta

En portada